Geschreven door Zeo op

Zaterdag barst op Corsica weer het spektakel van de Tour de France los! Een speciale editie, omdat het de 100e Tour is. In het kader van deze 100e Tour de France leg ik de favorieten langs de meetlat van de online populariteit. Wie van de renners is online het actiefst?

Alberto ContadorFacebook contador

De Spanjaard Alberto Contador behoort dit jaar tot één van de topfavorieten. Met twee eindzeges op zak weet hij hoe het is om la grande boucle te winnen. El pistolero, zoals zij bijnaam luidt, geldt als één van de beste ronderenners van zijn generatie. Hij behoort tot de weinige die alle grote rondes al een keer heeft gewonnen. En dat is ook terug te zien in het aantal volgers op Twitter. Met ruim 708.964 volgers behoort ook Contador op Twitter tot de toppers. En gelukkig stuurt hij zijn tweets ook in het Engels de wereld in.

Twitter: 708.964 volgers
Facebook: 501.000 likes
Zoekopdrachten: 74.000

Chris Froome

De 28-jarige Keniaanse Brit is samen met Alberto Contador de grootste favoriet voor de eindzege in de Tour de France. Vorig jaar was hij de grootste adjudant van Bradley Wiggins in het hooggebergte. Sterker nog, Chris Froome was op sommige momenten sterker, maar werd door teamorders van Team Sky teruggefloten. Dit jaar mag de Brit voor eigen kansen gaan en heeft hij geen last meer van Bradley Wiggins. Die is door de ploegleiding thuis gelaten vanwege het groot aantal aankomsten bergop. Froome kondigde aan om Contador drie weken lang het vuur aan de schenen te leggen. We zijn benieuwd!

Twitter: 163.916 volgers
Facebook: 26.978 likes
Zoekopdrachten: 33.100

 

Twitter Chris Froome

 

 

 

Joaquim Rodriquez

De 33-jarige pocketklimmer met de bijnaam purito geldt als een absolute topper op steile, korte hellingen. De laatste jaren heeft hij de langere gelijkmatige klimmen steeds beter onder knie weten te krijgen en afgelopen Vuelta (ronde van Spanje) eindigde hij kort achter winnaar Contador. Zijn achilleshiel is de tijdrit, maar met slechts met een klimtijdrit en een vlakke tijdrit behoort hij zeker ook tot de favorieten. Als we af moeten gaan op de online populariteit en de zichtbaarheid dan is er voor Purito nog veel winst te behalen, maar gelukkig geven deze statistieken niet de sterkte aan de van de kleine Spanjaard.

Twitter: 56.004 volgers
Facebook: 19.718
Zoekopdrachten: 18.100

Twitter Rodriquez

 

 

 

 

Prognose

Als we af moeten gaan op bovenstaande uitkomsten dan kunnen we de volgende conclusie trekken: Alberto Contador wint met een straatlengte voorsprong de Tour de France gevolgd door Froome en Rodriquez. Gelukkig bepaalt de hoeveelheid volgers en het aantal zoekopdrachten niet wie er straks in Parijs de gele trui mee naar huis mag nemen.

wielrenners voorspelling

 

 

 

Tot slot nog mijn persoonlijke favorieten voor de eindzege:

  1. Froome
  2. Contador
  3. Pinot
  4. Rodriquez
  5. Mollema

Wie volg jij online? Wie denk jij dat er gaat winnen?

| | |

Geef een reactie