Geschreven door Zeo op

WordPress_SEO_tipsWordPress is het grootste open source platform voor websites. Het begon als format voor blogs, maar is de afgelopen jaren gegroeid naar een volwaardig CMS voor je website. Om gevonden te worden in Google is het van belang om je website te optimaliseren. Ook voor WordPress websites geldt dit. Ik krijg vaak de vraag: “Zorgt het hebben van een WordPress website ervoor dat je goed gevonden wordt?”. Dat is maar deels waar. WordPress is een perfect platform om goed te optimaliseren en beschikt over de meeste eisen om technisch goed gevonden te worden. Echter, een WordPress website moet ook geoptimaliseerd worden. In deze blogpost 4 SEO tips om jouw WordPress website beter vindbaar te maken!

1. Installeer SEO YOAST plug-in voor WordPress

Dit is één van de beste WordPress plug-ins ter wereld en een absolute must-have als je een WordPress website hebt. Met deze plug-in kun je alle belangrijke SEO-elementen instellen. Vanuit de plug-in stel je eenvoudig page titles, meta description, robots.txt en xml sitemaps in.

Yoast WordPressDe tool is bovendien gratis en eenvoudig te installeren via WordPress. In een andere blogpost zal ik ingaan op het installeren en het gebruik van de WordPress SEO plug-in van Yoast.

2. Gebruik Permalinks

Zoals op elke website kijkt Google naar schone URL’s. Google kan bijvoorbeeld aan de URL www.jouwdomein.nl/abcde niet zien wat het onderwerp van de pagina is. Een schone URL zorgt ervoor dat er duidelijk in de URL het onderwerp staat beschrPermalinks WordPresseven. www.jouwdomein.nl/zoekmachine-optimalisatie vertelt dat deze pagina over zoekmachine optimalisatie gaat. In WordPress kun je aangeven dat je gebruik wilt maken van schone URL’s. Je gaat in de backend van WordPress naar ‘Instellingen > Permalinks’. Deze instellingen staan normaal op standaard, waardoor je geen schone URL’s krijgt. Stel deze in op berichtnaam of kies voor een aangepaste structuur.

3. Content is king

Elke technische aanpassing ten behoeve van een betere vindbaarheid heeft alleen nut als je ook unieke content van hoge kwaliteit op je site plaatst. Zorg ervoor dat je per pagina een thema kiest waarop je graag gevonden wilt worden. In combinatie met de WordPress Yoast plug-in kun je vervolgens je pagina controleren op de on page SEO elementen. Daarnaast is het belangrijk dat je content gericht op je bezoekers schrijft. Voorkom dat je de tekst onleesbaar maakt doordat deze volledig is gericht op zoekmachines.

4. Optimaliseer je afbeeldingenafbeeldingen wordpress

Google neemt ook de afbeeldingen mee in de totale beoordeling van je pagina. Daarom is het belangrijk om voor Google aan te geven waar de afbeelding over gaat. Google kan de afbeelding namelijk niet zien en bekijkt de bestandsnaam en de alternatieve tekst van de afbeelding. Zorg ervoor dat een afbeelding een logische bestandsnaam en alt image tag mee krijgt. Een bestandsnaam zoekmachine-optimalisatie.jpg zegt meer over het onderwerp dan DSS56DCD.jpg. Vervolgens kun je in WordPress de titel en alt image tag meegeven aan een afbeelding.

Behalve deze tips zijn er nog veel meer mogelijkheden om je WordPress website beter vindbaar te laten maken. Wil jij weten wat wij kunnen betekenen voor jouw WordPress website? Vraag een SEO specialist voor meer informatie!

| | |

Geef een reactie