Geschreven door Zeo op

Bij Zeo zijn we dagelijks bezig met het beheren en optimaliseren van websites. Voor SEO geldt namelijk ook: stilstand is achteruitgang. Voordat je actief aan de slag kunt met beheren en optimaliseren zijn er echter een aantal technische essentials die in orde moeten zijn. In deze post bespreek ik er vier en geef ik aan waarom ze nuttig zijn.

1: XML-sitemap

Zorg ervoor dat zoekmachines zoals Google je producten en pagina’s kunnen vinden door een XML-sitemap te genereren. Deze plaats je in de root van de site en vind je meestal terug via de sitemap ben jouw domein.

2: HTML-sitemap

Een HTML-sitemap geeft een duidelijk overzicht van je website en is daarom zowel nuttig voor zoekmachines als voor bezoekers van je website. Deze HTML-sitemap vind je meestal in de footer van websites zodat deze voor gebruikers altijd gemakkelijk bereikbaar is. In de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld:

3: Robots.txt

Robots.txt is een bestand dat aangeeft welke pagina’s van je website doorzocht mogen worden door zoekmachines. Een zoekmachine hoeft bijvoorbeeld niet in een klantmap te komen. Een voorbeeld van een goede robots.txt zie je hieronder:

4: 404-pagina

Als bezoekers van je website op een niet-bestaande pagina terecht komen krijgen zij meestal een foutpagina te zien. Om te voorkomen dat bezoekers gelijk verdwijnen is het belangrijk om een goede 404-pagina te maken. Deze 404-pagina ontwerp je in de huisstijl van je website zodat bezoekers zien dat ze nog steeds op jouw website zijn. Vermeld op de 404-pagina dat men op een foutpagina terecht is gekomen en geef daarna bijvoorbeeld aan wat de meest verkochte producten zijn. Zo verklein je de kans de bezoeker afhaakt en je website verlaat. Een mooi voorbeeld van een goede 404-pagina is de onderstaande van Bruna.

Kom je erachter dat de bovenstaande punten niet in orde zijn op jouw website en wil je weten wat wij kunnen betekenen voor je? Neem dan vrijblijvend contact op voor een advies op maat!

| | |

Geef een reactie