Geschreven door Zeo op

Begin december 2016 bracht WordPress een belangrijke update uit. Versie 4.7 is vernoemd naar de beroemde jazz-zanger Sarah Vaughan. Bij Zeo hebben we deze update direct geïnstalleerd en hebben we een hele middag gespeeld met alle nieuwe features.

Ben jij ook benieuwd wat deze WordPress-update voor nieuwe functies biedt en of het zinvol is de update uit te voeren? In deze blog zet ik op een rijtje wat de meest opvallende verbeteringen zijn voor het beheren van je website in WordPress. En speciaal omdat het versie 4.7 is, heb ik daarvoor de 7 beste functionaliteiten uitgekozen! Nee hoor, dat was puur toeval.

1. Een nieuw thema & Customizer

Een nieuwe update van WordPress begint met een nieuw, gratis thema “Twenty Seventeen”. Hiermee is WordPress helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Zelf zeggen ze dat het nieuwe thema zich richt op personen die zelf een website willen maken voor bijvoorbeeld hun bedrijf, maar dat het thema ook heel eenvoudig de mogelijkheid biedt om een simpele en mooie blog te beginnen.

wordpress 4.7 update theme

Het thema is rustig en strak opgezet, met ruimte voor een grote sfeerfoto op de homepage, die je zelf kunt aanpassen of verwijderen. Een groot voordeel van het thema is dat het je website automatisch geschikt maakt voor weergave op mobiel of tablet, dus volledig responsive. Je hoeft daar helemaal niets voor te doen. Ook is het thema standaard al in tientallen talen vertaald.

Met het nieuwe thema komt ook de verbeterde Customizer. Met deze tool kun je heel gemakkelijk je website of weblog aanpassen naar jouw wensen zonder dat je daar programmeerkennis voor nodig hebt. De wijzigingen die je doet krijg je gelijk live te zien als voorbeeld, maar worden pas definitief veranderd als je op opslaan klikt.

2. Pagina’s aanmaken

Als je voorheen in WordPress in je menu nieuwe pagina’s wilde toevoegen moest je deze handmatig aanmaken, om ze daarna in de Customizer aan je menu toe te voegen. Met WordPress 4.7 kun je nu automatisch een pagina genereren voor elk menu-item dat je toevoegt. Dit scheelt een hoop tijd bij het opzetten van je website!

WordPress 4.7 update pagina toevoegen

 

3. Snelkoppelingen

In de nieuwe versie van WordPress zul je in de Customizer veel minder hoeven te zoeken op welke plaats je moet zijn om je website aan te passen. Bij het bewerken verschijnen op je website snelkoppelingen die je direct naar het juiste gedeelte in de Customizer brengen.

WordPress 4.7 update snelkoppelingen

 

4. CSS Wijzigen

Ben je toch niet helemaal tevreden over het (standaard) uiterlijk van je website? Dan kun je natuurlijk altijd zelf CSS code toevoegen. In eerdere WordPress-versies moest je dat zelf in de bestanden van je thema aanpassen, maar nu kan dit direct vanuit de Customizer.

wordpress 4.7 update css

 

5. Iedereen zijn eigen taal

Als je met verschillende personen aan een meertalige website werkt kan het voorkomen dat je WordPress ook in verschillende talen wilt gebruiken. Nu is er de mogelijkheid om per gebruiker een eigen taal in te stellen, waardoor je niet meer hoef te switchen of extra plugins nodig hebt.

WordPress 4.7 taal instellen

 

6. Custom bulk acties

Dankzij het nieuwe WordPress filter kunnen ontwikkelaars gemakkelijk eigen bulk acties schrijven en toevoegen aan berichten. Voorheen had je hier een aparte plugin voor nodig. Met een bulk actie kun je heel snel bepaalde handelingen op één of meerdere posts automatiseren.

WordPress 4.7 update bulk acties

 

 

7. Verbeteringen in de Editor Toolbar

Om in WordPress je tekst in een bericht om te zetten naar een titel moest je voorheen altijd de toolbar hebben uitgeklapt. Dit uitklapmenu staat nu helemaal aan het begin, en dat levert toch weer een halve seconde winst op (bij Zeo letten we op de kleintjes). Daarnaast kun je nu ook je tekst wijzigen met sneltoetsen zodat je nóg sneller kunt werken.

WordPress 4.7 update toolbar

 

Zoals je hebt kunnen lezen biedt de WordPress versie 4.7 een hoop nieuwe mogelijkheden die het de gebruiker nog makkelijker maken om aanpassingen te doen. Wil je hulp bij het updaten? Of heb je misschien nog vragen over het bovenstaande? Neem gerust contact op met Zeo.

| | | |

Geef een reactie