Geschreven door Eva Meeus op

Klinken de meeste webdevelopment termen in jouw oren als Chinees? Haak jij snel af wanneer webdevelopers beginnen met vakjargon als add-ons, cron, varnish of RSS, omdat je niet weet waar het voor staat? Samen met het Zeo webdevelopmentteam hebben we een lijst van 88 relevante termen gemaakt. Deze leggen wij jou zo makkelijk uit. Eerst weten wat je verwachten staat? We geven je hieronder een aantal voorbeelden. Voor het hebben van de gehele jargonlijst: download hem hier.

 

Bitbucket Een cloudomgeving waar alle codes worden opgeslagen met ingebouwd versiebeheer.

Cron Een commando dat een taak (cron job) op een ingesteld tijdstip uitvoert.

Development Operations (DevOps) Ontwikkelmethode waarbij nieuwe code wordt geschreven die in korte periodes wordt opgeleverd aan de opdrachtgever. De code draait stabiel in een productomgeving waar de ontwikkelaar verantwoordelijk voor blijft.

Focal Point Een prominent aanwezig deel op een webpagina waar je van gebruikers de aandacht naartoe wilt leiden. Het is onderscheidend van de andere componenten aanwezig.

Magento Open-source software die webshops online verkopers veel flexibiliteit en controle geeft over het uiterlijk, de inhoud en de functionaliteit van de webshop.

Scrum Een werkwijze van ontwikkelaars waarin wordt gewerkt in korte periodes (sprints). Hier staat flexibel beheren centraal.

Vector Een vector afbeelding dat is zo gemaakt dat het oneindig vergroot of verkleind kan worden zonder kwaliteitsverlies.

Wireframe Een schets van een website, waarmee de klant akkoord kan gaan voordat het ontwikkel proces begint.

 

Naast webjargon ook meer duidelijkheid in marketingjargon nodig? Klik hier voor onze begrippenlijst daarvoor. Heb je vragen na aanleiding van onze laatste lijst? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan je graag te woord. Wij zijn telefonisch bereikbaar op (030) 711 55 55, of stuur een mailtje aan info@zeo.nl.

 

| | | |

Geef een reactie