Geschreven door Zeo op

Ondanks de mineur na de finale, heeft heel Nederland veel plezier mogen beleven aan het wereldkampioenschap voetbal. Zoals wij eerder aanhaalden, heeft het WK enkele mogelijkheden gecreëerd voor adverteerders op het internet. Bij ZEO hebben we genoten van de prestaties van Oranje in Zuid-Afrika, vandaar dat we iets terug wilden doen.Bert bedankt!

Op de dag van de finale werd besloten de site www.BertBedankt.nl te starten. Uiteraard hadden we Bert van Marwijk en zijn manschappen het liefst gefeliciteerd met de wereldtitel, maar nu is de site een goede plaats om onze bondscoach een hart onder de riem te steken.

Het concept van de pagina is simpel: sleep jouw fictieve hand naar die van Bert om hem te bedanken en geef de bondscoach een high five, of laat een persoonlijk berichtje achter. De site blijkt een succes. Gisterenochtend had Bert pas tweehonderd high fives ontvangen, momenteel staat de teller op ruim 27.000 high fives!

Spontaan idee met marketing voordelen

Het idee voor www.BertBedankt.nl ontstond spontaan en zonder uitgebreide strategie hebben wij de beschikbare internet kanalen ingeschakeld om de website te promoten. Onderaan de pagina is subtiel het logo van ZEO Webmarketing verwerkt, welke linkt naar onze home pagina. Zodoende verbeteren wij onze naamsbekendheid, terwijl er ook veel extra bezoekers naar onze site worden getrokken.

Vanaf de website is het mogelijk om populaire social media zoals Hyves, Twitter en Facebook in te schakelen, waardoor zeer snel een groot deel van de Nederlandse internet gebruikers kan worden bereikt.

Tevens is op enkele veelbezochte internetfora een berichtje achtergelaten. “Ik kan niet bij de rondvaart door Amsterdam zijn, maar ik heb al wel Bert Bedankt op www.BertBedankt.nl .” Door dit soort korte berichten wordt een buzz gecreëerd. Het is dan ook belangrijk om vervolgens gemakkelijk vindbaar te zijn in zoekmachines. Doordat BertBedankt binnen 24 uur de toppositie bereikte in de organische zoekresultaten, is de site niet te missen.

Deze viral marketing actie geeft goed de mogelijkheden weer van social media. Zonder groots opgezette marketing campagne is het toch mogelijk veel bezoekers te trekken naar je site, door in te springen op een populair onderwerp en de juiste middelen in te zetten.

Vergeet niet om Bert nog even een high five te geven!

| |

1 reactie op “Bert bedankt!

  1. A.F. Lunes schreef:

    Een hart onder de riem voor Bert is zeker op z’n plaats. Vooral met de EK en daarna de WK in Brasil in zicht. Wij hebben een lied gemaakt dat daarbij past en de inspiratie en aanmoediging geeft aan het elftal om nu beide titels te behalen. Heb je interesse ? stuur me dan een email.

Geef een reactie