Hoe zorg je voor online groei in een krimpende markt? Dat is de vraag die Naviva Kraamzorg aan Zeo stelde. Het aantal geboorten in Nederland loopt al jaren terug en daardoor neemt de concurrentie in deze markt toe. Voor Careyn Kraamzorg een belangrijke oorzaak van het dalende aantal online aanmeldingen. Een sterk concurrerende markt maakt dat de kosten voor online marketing hoog zijn. Tijd voor Zeo om hulp te bieden.

Cijfermatig inzicht

Dat de concurrentie de laatste jaren flink toegenomen is, was duidelijk terug te zien in de klikkosten voor zoekwoorden die betrekking hebben op kraamzorg. Jeffrey de Campos Cardoso, online marketing strateeg van Naviva, heeft veel baat gehad bij de data die Zeo leverde. ‘Wat in de beginfase erg hielp is het inzichtelijk maken en cijfermatig onderbouwen van de trends.’ Want hoe beweegt de concurrentie online en hoe doet Naviva het ten opzichte van de markt? Dat de concurrentie flink toegenomen is, was duidelijk terug te zien in de gemiddelde CPC (cost-per-click).

Naamsbekendheid

Je zult in het hoofd van de consument moeten zitten en op de juiste momenten zichtbaar en relevant moeten zijn om je doelstellingen te realiseren. Kortom; werken aan de naamsbekendheid van Careyn. Een consument gebruikt het internet om zich te oriënteren, informatie te vinden en zich te laten inspireren. Zeo adviseert het vertonen van display advertenties aan de doelgroep op relevante websites, op Facebook en in Gmail. Zo komt de doelgroep in een vroeg stadium in aanraking met Naviva Kraamzorg. Dit is terug te zien in het zoekvolume op de merknaam.

conversies op naam careyn kraamzorg

Vindbaar op relevante termen

Naast naamsbekendheid is het belangrijk om vindbaar te zijn als je doelgroep online naar je zoekt. Naviva Kraamzorg is actief in een aantal provincies. Zeo stelt voor deze regio’s op te splitsen in verschillende AdWords campagnes, zodat de doelgroep gericht aangesproken wordt. Voor grotere steden zijn aparte landingspagina’s gemaakt met regio specifieke informatie. Tenslotte is het belangrijk om op alle relevante momenten een antwoord te kunnen geven op de zoekvraag van de doelgroep.  Met behulp van de inzichten en expertise van Zeo is Naviva Kraamzorg in staat geweest ook hier de dalende trend om te buigen naar een stijgende lijn.

Top of mind blijven

Als de doelgroep je website gevonden en bezocht heeft, kunnen er twee dingen gebeuren: ze schrijven zich in of kijken verder. Op het moment dat een aanmelding niet heeft plaatsgevonden, is het belangrijk toch top of mind te blijven. Door middel van een gerichte re-marketingcampagne blijft Careyn zichtbaar tijdens het oriëntatieproces. Zeo adviseert om door middels van een leuke actie het interessant te maken voor eerdere websitebezoekers om terug te keren naar de site en zich alsnog aan te melden.

Websiteconversie

Verkeer naar de website leiden is een begin, maar de website moet ook goed afgestemd zijn op de behoefte van de doelgroep. De website van Careyn wordt constant geoptimaliseerd. Zeo heeft samen met Careyn geanalyseerd hoe de bezoeker zich over de website beweegt. Verbeteringen op de site door een stap uit het aanmeldproces te halen, het formulier zo kort mogelijk te maken en de website te optimaliseren voor mobiel hebben duidelijk geleid tot meer conversie.

Analyse en optimalisatie

AdWords en Google display campagnes zijn redenen voor het succes van Careyn Kraamzorg. Maar het analyseren van data en het blijven optimaliseren van campagnes en processen is essentieel voor een constante groei. Zeo stuurt Careyn regelmatig uitgebreide rapportages, monitort doorlopend de campagnes en houdt andere spelers in de markt in de gaten. Zo kan er op belangrijke ontwikkelingen worden ingespeeld, zoals het toenemende gebruik van mobiel en de aanhoudende online concurrentie. En dat geheel vertaalt zich naar de aanzienlijke online groei van Careyn Kraamzorg.

online aanmeldingen careyn kraamzorg

Kom langs voor een goed gesprek.

Of een lekkere bak koffie. Of allebei! Je bent welkom op de Vleutenseweg 386, 3532 HW in Utrecht. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage. Stel hiervoor op je navigatie ‘Soembawahof, Utrecht’ in. Tot snel!

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Mis met de wekelijkse kennisupdate van Zeo nooit meer een blog, kennissessie of nieuwsitem. Vul hier je e-mailadres in.

Neem contact op.