Miko

Miko bedenkt, fabriceert en distribueert cadeau-artikelen wereldwijd. De collecties (meer dan 15.000 artikelen) worden geleverd aan retailers in Nederland & België en daarnaast exporteert Miko de collecties in meer dan 50 landen.

Verkoop via de Miko webshop

In het verleden heeft Zeo de webshop gebouwd voor MikoGifts (www.mikogifts.nl). Via deze webshop verkoopt Miko een gedeelte van de collecties direct aan de eindconsument. Dit is echter niet dé inkomstenbron van Miko, want dat is de business to business webshop www.miko.nl. Deze webshop is gericht op de verkoop van de collecties aan retailers in Nederland en België, waarbij het alleen mogelijk is om te bestellen wanneer je een geregistreerde klant bent. De Miko.nl webshop bleek zeer verouderd en de wens naar een nieuwe webshop was daar.

Nieuwe webshop voor Miko.nl inclusief koppeling Unit4

De oude webshop van Miko was gebouwd in een gesloten CMS. Dit bracht veel beperkingen met zich mee. Ofwel: de nieuwe webshop diende gebouwd te worden in een opensource systeem en aangezien Miko al kennis had gemaakt met Magento via Mikogifts.nl was de keuze voor Magento én Zeo snel gemaakt.

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe webshop betrof de koppeling met het ERP pakket van Miko: Unit4. Miko maakt binnen de groothandel namelijk gebruik van Unit4 Agresso Wholesale. De koppeling moest het volgende realiseren:

  • export klantgegevens (van Unit4 naar Magento);
  • export productgegevens (van Unit4 naar Magento;
  • export beschikbare voorraad (van Unit 4 naar Magento);
  • import orders (van Magento naar Unit4).

Na het aansluiten van een derde partij voor de export vanuit Unit4 kon de bouw van de shop beginnen!

 

Bouw van de Magento webshop door Zeo

Uiteraard is een groot gedeelte van de tijd gaan zitten in de koppeling tussen Unit4 en Magento, maar dat is niet het enige! Zeo is daarnaast aan de slag gegaan met een design op maat inclusief mobiele skin. Het door Zeo ontworpen design schaalt dan niet alleen mee, maar is geheel afgestemd op de mobiele bezoeker, dus een kleinere gebruikersinterface, zonder in te leveren op de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van de webshop de ‘aangepaste catalogus’, waarbij de catalogus die een ingelogde klant te zien krijgt afgestemd dient te zijn op de branche waarin die klant zich bevind.

Aangezien de webshop volledig afhankelijk is van bestaande klanten zijn er door Zeo aan de Magento kant meerdere instellingen gedaan die hierop van toepassing zijn, denk aan op klantniveau verzendkosten instellen en aan specifieke betalingsmogelijkheden per klant. Echter dienen ook niet-klanten een weg te vinden in de Miko webshop, waarbij er is gekozen voor een contactformulier via waar men zich kan registreren als klant.

De verhuizing en live gang van de nieuwe Magento webshop

Het moment was daar! De bouw van de Miko webshop én de koppeling was afgerond, dus de verhuizing kon plaatsvinden. Verhuizing van een webshop? Jazeker, want alle oude URL’s die geïndexeerd zijn door Google dien je via een redres te verwijzen naar de nieuwe URL. De reden hiervoor is dat je niet de waarde wilt verliezen die je organisch hebt opgebouwd in de Google zoekmachine. Nadat de verhuizing netjes was geregeld zijn we live gegaan met de nieuwe webshop. Een kijkje nemen? Dat kan (helaas zonder in te loggen) via www.miko.nl.

Kom langs voor een goed gesprek.

Of een lekkere bak koffie. Of allebei! Je bent welkom op de Vleutenseweg 386, 3532 HW in Utrecht. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage. Stel hiervoor op je navigatie ‘Soembawahof, Utrecht’ in. Tot snel!

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Mis met de wekelijkse kennisupdate van Zeo nooit meer een blog, kennissessie of nieuwsitem. Vul hier je e-mailadres in.

Neem contact op.