Vraag van de klant

Hoe zorg ik ervoor dat mijn online marketing campagnes rendabel worden en hierna omzet en winst gaan genereren zodat mijn bedrijf kan groeien? Dit is de complexe vraag die Safedeliveries.nl aan Zeo stelde. Safedeliveries.nl besteedde de online marketing al jaren uit. Helaas kostte de marketingactiviteiten in die tijd net zoveel als de marge die op de producten zat. Tijd voor vernieuwing in de concurrerende online markt.

Dankzij de positieve ervaringen over het beheer van de Magento webshop door de webdevelopment afdeling van Zeo, besloot de eigenaar van Safedeliveries.nl om ook de online marketing activiteiten bij Zeo onder te brengen.

Strategie

Dankzij het analyseren van de beschikbare data en het gezamenlijk neerzetten van een nieuwe strategie zijn de campagnes volledig omgegooid. Door verschillende kanalen in meerdere fases van de customer journey in te zetten zorgen we voor een totaalstrategie waarin Safeliveries.nl online ruim vertegenwoordigd is.

De focus ligt binnen deze strategie op dit moment op de informatie- en actiefase. Dit is ook terug te zien in het aantal kanalen dat we binnen deze fases inzetten.

Customer Journey Safedeliveries

De huidige kanalen die we inzetten voor Safedeliveries.nl

Informatie bieden

In de onderzoeksfase is de doelgroep van Safedeliveries.nl op zoek naar verdieping. Wanneer de doelgroep de mogelijkheden online verkent zorgen we dat Safedeliveries.nl duidelijk en prominent aanwezig is.

 

Beste deurslotbeveiliging Safedeliveries

Ook in de overdenkingsfase is Safedeliveries.nl continu zichtbaar via Google display remarketing en dynamische remarketing campagnes. Met de juiste boodschap, op het juiste moment zorgen we dat de doelgroep sneller overgaat naar de actiefase.

Aanzetten tot een aankoop

Wanneer de doelgroep online op zoek is naar merken en producten uit het assortiment van Safedeliveries.nl dan moet de webshop natuurlijk duidelijk aanwezig zijn. Dankzij verschillende Google AdWords search campagnes en Bing search campagnes staat Safedeliveries.nl bovenaan in de zoekmachines op de belangrijke zoektermen. Ook binnen Google Shopping is Safedeliveries.nl ruim vertegenwoordigd.

Om de winstgevendheid van de campagnes goed te kunnen meten en hierop te kunnen aansturen zijn de campagnes zeer specifiek opgedeeld op de marges van de producten. We sturen nauw aan op de ROAS (Return on Ad Spend) van de campagnes.

Buva deurbeslag kopen Safedeliveries

 

Samenwerking

Samenwerking is ontzettend belangrijk voor zowel de klant als Zeo. Bas (eigenaar Safedeliveries.nl): ‘De samenwerking met Zeo verloopt erg prettig. Vooral de wekelijkse telefonische contactmomenten vind ik fijn. Hierin lopen we gezamenlijk de campagnes door en sparren we over nieuwe ideeën en het optimaliseren van de huidige campagnes. Ook het gemak dat de ontwikkelaars van onze webshop “even naar boven kunnen lopen” om te overleggen met de marketingafdeling en vice versa is erg prettig. Zo kunnen we de beste resultaten halen uit alle wijzigingen en verbeteringen in de webshop en de online marketing. Het is zeker een voordeel dat Zeo alles onder één dak heeft!.’

Resultaat

Een stijgende omzetgroei en een ROAS van boven de 500%.

Kom langs voor een goed gesprek.

Of een lekkere bak koffie. Of allebei! Je bent welkom op de Vleutenseweg 386, 3532 HW in Utrecht. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage. Stel hiervoor op je navigatie ‘Soembawahof, Utrecht’ in. Tot snel!

Blijf op de hoogte!

Mis met de nieuwsbrief van Zeo nooit meer een blog, webinar of nieuwsartikel. Vul hier je e-mailadres in.

Neem contact op.