Geschreven door Mariska van den Berg op

Zoals je misschien weet is Zeo zeer actief op Twitter. Dagelijks delen we relevant online marketing nieuws, belangrijke ontwikkelingen en praktische online marketing tips. Ook in mei hebben we weer veel interessante artikelen gedeeld. In deze post een overzicht van de 5 populairste tweets van mei 2012 (gebaseerd op het aantal kliks).

5.  Tip! In Analytics kun je nu ook achterhalen welke personen naar jouw site linken (en vanaf welke sociale netwerken)!

Een interessante ontwikkeling. In Google Analytics is het vanaf deze maand mogelijk om te zien welke personen naar je website linken.  Helaas voor de marketeers (maar gelukkig voor de gebruikers?) geeft Analytics op dit moment alleen maar inzicht in links komende van een beperkt aantal netwerken waaronder uiteraard Google+. Het wachten is op data komende van Facebook, Twitter en LinkedIn. Lees het volledige artikel op Search Engine Land. 4. 15 Redenen waarom mensen je ontvolgen op Twitter. Maak jij je schuldig aan één van de genoemde redenen? 

  Naast het verkrijgen van nieuwe volgers is het minstens zo belangrijk om te kijken naar mensen die je ontvolgen op Twitter. Welke tweets slaan wel aan en welke niet? Econsultancy deed onderzoek naar de redenen waarom mensen accounts ontvolgen. Zorg er dus voor dat je deze fouten niet zelf maakt en bekijk de belangrijkste ontvolg-redenen.

3. Kerstmis valt vroeg dit jaar bij @ZeoNL: Elke werknemer heeft een extra scherm erbij gekregen!

Deze maand kreeg iedere werknemer bij Zeo er een nieuw scherm bij! We plaatsten een foto hiervan op Facebook en besteedden er ook een tweet aan. Ook benieuwd naar de foto? Bekijk dan hier de foto van de extra beeldschermen.

2. Gebruik je een oude versie van de AdWords Editor? Google raadt aan vóór 12 juni over te stappen.

 

Veranderingen in interfaces komen we iedere dag wel tegen maar wanneer een oudere versie binnenkort niet meer compatibel is dan is dit belangrijk nieuws. De AdWords Editor is een veelgebruikte tool van onze AdWords specialisten en mocht jij ook veel bezig zijn met AdWords, vergeet dan niet om te migreren naar de nieuwe versie!

1. Bing integreert vanaf volgende maand Facebook, Twitter en LinkedIn in hun zoekresultaten.

 

Het wilt Bing, de zoekmachine van Microsoft nog niet echt lukken om marktaandeel af te pakken van Google. Met deze wijziging die op stapel staat bij Bing zou hier wel eens verandering in kunnen komen. Google pretendeert dan wel een sociale zoekmachine te willen worden maar promoot vooral haar eigen dienst Google+ in de zoekresultaten in plaats van de veel meer gebruikte diensten Twitter en Facebook. Lees hier welke social media resultaten er geïntegreerd gaan worden in Bing. Ben jij ook werkzaam of geinteresseerd in online marketing en kun je ook wel wat dagelijkse praktische tips gebruiken? Volg ons dan op Twitter!

| | |

Geef een reactie