Geschreven door Eva Meeus op

Sinds december 2015 heeft de zoekmachine een stijgende lijn te pakken. Door de aanpassingen die Windows heeft doorgevoerd in hun software pakket, waarbij ze Windows 10 op elk device gratis installeren, zien we Bing flink groeien.

bing

Het verkeer is in veel gevallen met meer dan 100% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Door de groei van Bing zal Yahoo ook groeien. Zeker na aankondiging van Yahoo en Microsoft op 16 april dat Yahoo meer zelf mag bepalen welke zoekmachine ze gebruiken in hun systemen.

Hoe kun je nu het beste omgaan met de groei van Bing?

Bing Advertising

De snelste manier om te testen wat je uit Bing kunt halen is om te beginnen met Bing Advertising. We zien dat de kosten nog laag zijn en het rendement hoog is. Bing Advertising werkt qua principe het zelfde als Google AdWords waarbij je zelf woorden kiest, advertenties maakt en je targeting instelt. Het systeem is nog niet zo gebruiksvriendelijk als AdWords. De concurrentie is echter nog laag dus wacht niet met testen. In het volgende blog gaan we specifieker in op Bing Advertising.

SEO voor Bing

Bij veel bedrijven ligt de focus volledig op SEO voor Google (Search Engine Optimization) maar het is ook belangrijk om te optimaliseren voor Bing. Het percentage van bezoekers dat uit Bing komt ligt nog vrij laag (tussen de 1-4%). Met de juiste aanpassingen en de groei van het gebruik van Bing kan het alleen nog maar stijgen. De focus voor optimalisatie voor Bing ligt op het moment nog op zoekwoorden, waar het bij Google al veel verder gaat met o.a. techniek, content en linkable assests. Zorg dat je als website eigenaar de basis onderdelen van Bing al instelt. Denk hierbij aan de Bing webmastertools.

In een volgende blogpost gaan we dieper in op Bing Advertising en SEO. Wil je liever gisteren starten ipv morgen, maar kom je er niet helemaal uit? Bel ons gerust even en we sparren met je mee.

| | |

Geef een reactie