Geschreven door Zeo op

Vijf technologische trends die Zeo in de gaten houdt.

#1.Van touch naar no touch.

Computers bedienen we met een toetsenbord en een muis, onze telefoons zijn zonder touchscreen niet meer voor te stellen. Daarom is de trend van no-touch interface er één die grote veranderingen te weeg zal brengen. We zien het al in spelcomputers zoals de Microsoft Kinect, spraakherkenning in Apple’s Siri en Google glasses. Herkenning software zal de manier waarop we met computers werken veranderen. De computers zullen meer en meer gaan lijken en werken als ons. Met sensoren die van alles kunnen waarnemen en kunnen verwerken.

#2. De strijd die bedrijven voeren om in onze huiskamer te komen.
Panasonic Viera Connect-580-75 (1)

We merken dat technologie de laatste jaren erop gericht is om alles locaal, mobiel en gepersonaliseerd te maken. Deze ontwikkeling zal zich gaan verspreiden en onze huiskamer binnen treden. Entertainment heeft in onze woonkamer meer toepassingsmogelijkheden gekregen. De tv is al lang niet meer het enige medium waar we entertainment mee consumeren. Youtube en ander sites hebben een groot aandeel van de tv weten te veroveren en we zien met de opkomst van smart tv’s dat het steeds makkelijker word om al onze entertainment wensen via 1 apparaat te kunnen vervullen. De strijd om ons te winnen en te binden aan netwerken en exploitanten van entertainment is er niet meer 1 die alleen tot kabel exploitanten behoord.

#3. Met zijn allen online.

Enorme online multi-player spellen zoals World of Warcraft, Battlefield en spellen op sociale platformen zoals Farmville op Facebook connnecten mensen wereldwijd. Maar naast gamen merken we dat deze trend zich aan het verspreiden is. Muziek luisteren we op Spotify, documenten deel je via dropbox, de lessen van een cursus of opleiding volg je online en zoek je een partner dan ga je niet naar de kroeg. Zelfs in de politiek worden deze grote online communities ingezet zoals Obama die kiezers de mogelijkheid gaf online vragen te stellen.

#4. Alles wordt interactief.

E-thermostaat

Al onze apparaten worden smart

Een zeer grote ontwikkeling is dat alles met elkaar interacteert. Ons huis, auto, en zelfs objecten op straat zullen de interactie met ons aangaan. De nieuwste smart phones bevatten Near field communication chips die data tussen verschillende apparaten kunnen versturen. Zo heb je straks geen bankpas meer nodig en kan je met je smart Phone je boodschappen gaan doen. In het huis zien we steeds meer smart toepassingen. Wasmachines met touchscreens, thermostaten die van je telefoon te bedienen zijn en koffiezet apparaten die aangaan als je wekker gaat. Alles wat je kunt bedenken, kan worden geïntegreerd met een chip die data kan opslaan en verzenden. De mogelijkheden zijn eindeloos en alles waar me mee in aanraking komen op dagelijkse basis zal geïntegreerd kunnen worden.

#5 Big data.

De hoeveelheid informatie over de interacties die we dagelijks ondergaan met onze apparaten en platformen worden online opgeslagen. In de afgelopen jaren is er evenveel info opgeslagen als alle millennia daarvoor. Daarin ligt een schat aan informatie die gecombineerd kan worden en waarvan lering uit getrokken kan worden. De systemen die hiervan gebruik gaan maken zullen ons beter kennen leren dan onze vrienden.

Voor ons als online marketing bureau betekend dit dat we deze ontwikkelingen op de voet moeten volgen. Onze interactie met de digitale wereld wordt steeds intiemer en meer aangepast om de consument optimaal te kunnen bedienen op de wensen en behoeftes van die persoon. Er komen nieuwe platformen en mogelijkheden om de klanten van onze klanten op maat te dienen. Alle interactie moet gepersonaliseerd zijn en de consument zit niet meer te wachten op ruis en onzin. Het zorgen dat onze klanten die mensen bereiken die dit ook willen ontvangen en zich zo optimaal zichzelf kunnen profileren is iets waar wij bij Zeo op sturen. Daarom zijn de technologische ontwikkelingen die hier besproken een aspect dat ons werk zo interessant maakt. Alles is constant in beweging en onderhevig aan verandering en verbetering.

Welke technologische trends zijn voor jullie van belang?

| | |

Geef een reactie