Geschreven door Timo Fleer op

Als Social Media manager bij Zeo ben ik dagelijks op zoek naar ideeën voor content. Omdat onze Social Media klanten actief zijn in zeer uiteenlopende branches is het vinden van actuele en aantrekkelijke content vaak een hele klus. Hoe kom je er in zo’n kort mogelijke tijd achter wat er op dit moment ‘hot’ is in een willekeurig vakgebied? De marketing-, communicatie- en Social Media-managers onder jullie zullen de vraag ‘wat zal ik vandaag posten voor een zo optimaal mogelijke respons?’ waarschijnlijk zeker herkennen.

Gelukkig is er bijna voor ieder probleem online wel een gemakkelijke oplossing te vinden. Zo ook voor deze dagelijkse uitdaging. Wekelijks maak ik namelijk gebruik van een handige tool die me in één oogopslag laat zien wat er op dit moment hot is in welke branche dan ook. Een ultieme content-marketing tool. De naam? De Content Idea Generator V2 die onlangs nog een update kreeg. Een review.

De Content Idea Generator V2

De Content Idea Generator, gebouwd door het Engelse SEO Gadget, is in essentie slechts een Google Spreadsheet. Maar de toepassing ervan maakt het zoveel meer! In plaats van de 5 of 10 bronnen die je dagelijks checkt voor inspiratie toont de Content Idea Generator automatisch de headlines van tientallen bronnen en plaatst deze in een overzichtelijke spreadsheet. Omdat deze spreadsheet een Google Doc is, is hij vanuit iedere plek gemakkelijk te gebruiken. Ideaal dus ook voor thuiswerkers.

Door middel van diverse automatisch gegenereerde XML-feeds toont de spreadsheet voor ieder trefwoord dat je maar wilt de populairste artikelen van uiteenlopende bronnen als Google News, Reddit en How Stuff Works. Daarnaast toont het ook trends in zoekgedrag (via Google Insights) en populaire tweets en Twitteraccountss (via Topsy).

Hoe te gebruiken?

De Content Idea Generator is voor Social Media-managers op verschillende manieren te gebruiken. Een mogelijkheid is om de tool in te zetten als researchmiddel waarmee je je contentstrategie uitwerkt. Voer verschillende relevante keywords in en kom er door het scannen van de headlines en het lezen van de artikelen achter wat er leeft binnen je doelgroep en waar behoefte aan is.

Een andere mogelijkheid is om de tool op dagelijks beheerniveau te gebruiken. De manier waarop wij de tool inzetten gaat dan vaak als volgt. We voeren een relevant keyword in dat te maken heeft met de account die we beheren. Vervolgens scannen we de headlines, vragen en populaire tweets. Interessante en bruikbare artikelen openen we in nieuwe tabs. Indien nodig voeren we ook nog verschillende andere keywords in die te maken hebben met het product van de klant.

Binnen enkele minuten heb je een browser waarin vele nieuwe artikelen, vragen en tweets staan. Deze lezen we door en bruikbare content gebruiken we als input voor nieuwe content. Het enige dat je nog wel nodig hebt is je eigen creativiteit.

Voor wie?

Op dit moment is de tool vooral bekend en populair onder marketeers die zich bezig houden met SEO (voor een content strategie en onderzoek naar relevante keywords) maar ook Social Media managers kunnen dus hun voordeel doen met deze Content Idea Generator. Vind op een gemakkelijke manier relevante en verse content die je als input kunt gebruiken om je sociale netwerken nog aantrekkelijker te maken.

Benieuwd hoe de tool eruit ziet en hoe deze te gebruiken is voor jouw Social Media beheer? Klik dan hier om direct naar de tool te gaan!

Bij Zeo kan je terecht voor de volgende diensten op het gebied van social media marketing: Facebook ontwerp, facebook beheer, Facebook advertising en een Facebook strategie. Neem contact op voor meer informatie!

| | |

Geef een reactie