Geschreven door Mariska van den Berg op

Let op! Geef nooit zomaar belangrijke gegevens vrij over de telefoon / mail!

Dit lijkt een inmiddels vanzelfsprekende opmerking, maar toch trappen er soms nog mensen in. Ze worden gebeld door een bekend bedrijf, door een ‘nieuw contactpersoon’ en die vraagt nog even de gegevens. Natuurlijk geef je die… of niet?!

Wij kregen gisteren een telefoontje van een van onze klanten. Zij waren telefonisch benaderd door Google met de vraag om inloggegevens en betalingsgegevens. Dit voelde niet helemaal goed. Gelukkig maar!

We hebben contact gehad met Google en zij geven aan dat dit absoluut niet van hun komt! Het is een fenomeen dat niet vaak voorkomt maar wat wel direct bij de klanten terecht komt.

Het is absoluut van belang om geen gegevens door te geven. Ook geen gegevens van contactpersonen die eventueel de marketing / productie o.i.d. voor je doen. Mocht je hier mee te maken krijgen dan kunnen je vragen stellen als:

– Mag ik uw telefoonnummer zodat ik kan terugbellen?

– Kunt u een e-mail sturen zodat ik daarop kan reageren?

– Mag ik uw volledige naam nogmaals noteren?

 

De mensen die op deze manier bellen zullen niet snel geneigd zijn om deze gegevens te delen. Ik hoop dat jullie hier geen last van krijgen, maar wees wel gewaarschuwd!

| | |

Geef een reactie