Geschreven door Mariska van den Berg op

Iets waar gelukkig veel webmasters tegen aanlopen is dat hun site dusdanig veel traffic genereert dat het interessant wordt om tekstadvertenties, banner ads en soms ook zelf verkochte advertentieruimte op de site te plaatsen. Maar hoe doet iedereen dit? Wat zijn de mogelijkheden? Wat kan je verdienen?

Er zijn uiteraard verschillende wegen die naar Rome leiden en ik zal de meest interessante aspecten hiervan aan bod laten komen. Wat ik sowieso in deze reeks ga bloggen is Adsense, affiliate marketing, banner management en meer.

Google Adsense

Allereerst Adsense: een van de bekendste manieren waarmee webmasters omzet met hun website genereren. Het makkelijke van Adsense is dat je enkel een account hoeft aan te maken en wat dingen hoeft in te stellen. Daarnaast moet er een Adsense code geplaatst worden en dan zorgt dat dat er relevante ads worden vertoont op basis van de content van je pagina’s.

Adsense voor inhoud op de website

Je kunt er zelf voor kiezen wat voor advertenties je via Adsense geplaatst wilt hebben:

– tekstadvertenties

– beeldadvertenties

– zowel beeld- als tekstadvertenties

*tip* Beeldadvertenties vergoeden meestal meer dan tekstadvertenties, alleen wordt er vaak minder op geklikt en dus leveren ze minder op. Test even wat op je site het beste werkt.

Afhankelijk van het onderwerp van je site, krijg je vergoeding op basis van gegenereerde kliks en kun je de statistieken van je verdiensten eenvoudig in de Adsense interface opvragen.

Adsense homepagina

Dit is de startpagina van een adsense account.

Adsense voor zoeken

Heb je nog geen zoekfunctie in je website? Of een zelfgemaakte functie? Overweeg dan om de zoekbox te implementeren.

Google site search afbeelding

Dit is niet alleen goed voor de usability, maar ook nog eens een kanaal om omzet te genereren. Adsense biedt de mogelijkheid ads te plaatsen rond de zoekopdrachten binnen je site!

Adsense voor Feeds

Beschikt je website over RSS feeds? Ook hier kun je met Adsense omzet genereren door Adsense voor feeds te gebruiken. Ook hier worden weer ads getoond op basis van de inhoud van je feed.

Adsense voor domeinen aka Adsense arbitrage

Heb je nog wat domeinnamen over waar je niets mee doet? Overweeg Adsense voor domeinen. Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen, website die vol staan met Adwords ads, maar voor een leek lijkt het net of het een website is met handige links. Deze mensen zorgen uiteraard voor je stroom van inkomen, door te klikken op de ads op je site. Google heeft het opzetten van Adsense voor domeinen erg simpel gemaakt. Logisch, want hoe makkelijker dit is, hoe meer sites met Adwords advertenties, hoe meer de Google kassa rinkelt. Zie via de volgende link hoe je in enkele stappen Adsense arbitrage kunt instellen.

Uiteraard is dit een van de eerste stappen om geld te verdienen met je website en als je dit nog niet hebt gedaan, probeer het even uit. Dan kun je in mijn volgende blog lezen hoe je de behaalde resultaten in Adsense kunt maximaliseren en wat de volgende stappen zijn? Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op!

| | |

Geef een reactie