Geschreven door Mariska van den Berg op

Sinds enige tijd is de Google +1 knop geïntroduceerd, waarbij je als bezoeker van een pagina je waardering kan geven over een product, dienst of filmpje. De +1 knop is een aanbevelingsknop waarbij vrienden/ kennissen met een Google profiel kunnen zien wat je handig, nuttig of leuk vindt. Hiermee probeert Google haar positie op Social Media gebied nog beter te positioneren. Dit geweldige idee wordt al gebruikt door enkele andere websites zoals Facebook en geeft een weergave van de sociale relevantie van een product of dienst en de ‘hotste‘ items of filmpjes van het moment.

 

Google +1 handig voor bedrijven?

Google +1 is zeker handig voor bedrijven. Consumenten kunnen namelijk alle aanbevelingen te zien krijgen die jouw bedrijf ontvangt, of ze nu kijken naar een advertentie, een zoekresultaat of je website. Dit betekent dat +1 waarderingen niet alleen de 40 miljoen gebruikers van Google+ bereiken, maar ook alle mensen die elke dag weer Google gebruiken.

Google +1 bereik

Als er gekeken wordt naar integratie en het bereik, kan de integratie van de +1 button heel belangrijk zijn. Met deze integratie zal het bereik op Google groter worden. Gebruikers met een Google account zien een +1 overal opduiken. Is er een +1 gegeven op een website, dan zien al je vrienden en/of zakenrelaties dit terug in de Google zoekresultaten, Google afbeeldingen en op andere websites.

Daarnaast wordt binnenkort een koppeling verwacht met ‘direct connect’, waarmee gebruikers straks automatisch je Google+ pagina kunnen openen door met de Google Search +merknaam te zoeken. Door het bereik van Google bereik je als organisatie of merk dan een grotere doelgroep. De kracht van Google (het bereik) wordt dus je eigen kracht!

 

Meer handigheden voor +1 gebruikers

Wat ik zelf wel een heel aardige functie vind van Google+, naast het al bovennoemde: de artikelen die ik een +1 geef, worden vastgelegd in mijn Google profiel. Daar kan ik ze dus altijd terugvinden. Het wordt daarmee een mooie lijst met bookmarks, een eigen artikelenbibliotheekje. Deze lijst is overigens ook door anderen in te zien als je profiel openbaar is. Persoonlijk vind ik dat heel handig: het zegt anderen iets over mijn interesse.

Ik ben heel benieuwd wie Google +1 nog meer handig vinden en om welke redenen, dus laat vooral je reactie achter!

| | |

Geef een reactie