Geschreven door Mariska van den Berg op

Met adverteren op Google zijn veel bedrijven al jaren bezig. Ook worden er steeds meer bedrijven actief op het Google Display Netwerk om hun naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast zijn webshops ook actief op Google Shopping als zij een Google Merchant Center hebben. Nu kun je ook mee doen aan adverteren op Google Image Search.

Veel bedrijven weten al dat het optimaliseren van je webshop of website voor de gratis resultaten in Google ervoor zorgt dat de afbeeldingen die hierop staan ook beter vindbaar worden.  Maar nu kun je dus ook adverteren op Google Afbeeldingen. Door een aparte campagne aan te maken binnen Google Adwords met Google Image Search advertenties kun je op bepaalde zoekwoorden er voor zorgen dat je een vertoning krijgt. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n advertentie op de zoekopdracht ‘Reisverzekering’:

Doordat je deze campagne met Google Adwords doet kun je dus ook de vertoningen, kliks, kosten en conversies (doelen) goed in de gaten houden en strak beheren. Hoewel adverteren op Google Image Search qua aantallen nog niet te vergelijken is met de normale Google Search, zijn de resultaten tot nu toe erg veelbelovend! De kliks zijn namelijk nog net iets goedkoper dan op een “normale” Adwords advertentie. Ook is de concurrentie op het gebied van adverteren op Image Search nog heel laag, dus wees er vroeg bij!

Wil je weten hoe je zo’n campagne het beste kunt opzetten? Neem dan contact via 030 711 5555 of mail naar mariska@zeo.nl. Wij vertellen je graag hoe je dit het beste kunt vormgeven en indien gewenst kunnen wij ook de gehele campagne voor je opzetten en beheren!

| | |

Geef een reactie