Geschreven door Eva Meeus op

 

Google Mijn Bedrijf is een dienst van Google waarmee je jouw vindbaarheid én zichtbaarheid in Google en zelfs in Google Maps kan verbeteren. Heel eenvoudig kan je basis informatie van je bedrijf delen die voor je bezoekers handig zijn. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld adresgegevens of het telefoonnummer waar jij op te bereiken bent.

Ben je nog niet bekend met de functionaliteiten van Google Mijn Bedrijf? Ik laat je in deze blog zien wat een paar van de functies zijn die jouw vindbaarheid in Google snel en kosteloos kunnen verbeteren.

Nieuwe functie: Posts

Onlangs heeft Google nog een nieuwe functie toegevoegd: posts. Dit geeft je de mogelijkheid om berichten en informatie te delen die voor een tijdelijke periode(7 dagen) te bekijken en te vinden zijn in Google. Deze nieuwe functie geeft je nu niet alleen een extra kans om door te linken naar je website/webshop of  blogpagina. Het zorgt er ook voor dat je beter zicht- en vindbaar bent naast de reguliere organische zoekresultaten in Google.  google-mijn-bedrijf

Je maakt een post aan die tussen de 100 en 300 woorden tekst bevat. Dit is niet gigantisch veel tekst, maar dat heb je ook niet nodig. Gebruik dit vooral als een inleidende tekst voor een geschreven blog waarnaar je wilt linken. Hier voeg je ook een bijpassende afbeelding toe zodat de post ook visueel aansprekend is. Als laatste kies je ervoor om een knop toe te voegen die door kan linken naar een pagina naar keuze.

Als je dan je post gepubliceerd hebt dan zie je deze de komende 7 dagen in de gegevens van je account terugkomen. Let op: Na deze 7 dagen verwijdert Google jouw post automatisch uit Google Mijn Bedrijf. 

Vragen en Antwoorden

Android gebruikers en bezoekers die je bedrijf via de Google Maps app bezoeken, hebben inmiddels de optie om een vraag te stellen. Iedereen die deze vraag ziet kan op de vraag reageren. Op het moment dat er een vraag gesteld is krijg je hier een bericht van. Daardoor kan jij zelf de vraag beantwoorden als je wilt. Meer informatie hierover kan je vinden in de ondersteunings pagina van Google.

Nuttige informatie

Door Google Mijn Bedrijf te gebruiken kan je achter verschillende nuttige gegevens komen. Je kan bijvoorbeeld zien op welke manier bezoekers naar jouw bedrijf zoeken. Dit is meestal handig weergegeven in een grafiek of diagram zodat je daar gelijk een beter beeld van hebt.

Elke maand ontvang je in je mailbox een overzicht van verschillende gegevens. Bijvoorbeeld over hoeveel mensen de route naar jouw adres hebben opgevraagd of hoeveel er via Google naar je website gegaan zijn. In dit overzicht staat ook gelijk wat het verschil is met vorige maand, zo zie je of jouw acties je vindbaarheid geholpen hebben.

Staat jouw Google Mijn Bedrijf account al klaar?

Kortom: duik eens in je Google Mijn Bedrijf account en bekijk of jij al gebruikmaakt van alle handige functies.

Heb je nog geen account? Binnen een paar stappen kan jij al een account aangemaakt hebben via https://business.google.com/. Lukt het niet? Heb je hulp nodig bij het aanmaken en inrichten van jouw eigen business account? Wil je hierin nog advies? In al deze gevallen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen, wij helpen je hier graag mee!

| | | | |

Geef een reactie