Geschreven door Zeo op

Waar veel mensen lang op hebben gewacht is een paar weken geleden eindelijk uitgekomen in de vorm van Googles nieuwe ambitieuze project; Google TV.

Google TV moet volgens het zoekbedrijf dezelfde ‘vrijheid’ en ‘macht’ krijgen als internet. Google TV is gebaseerd op Googles Chrome-browser en biedt niet alleen toegang tot tv-app’s van bekende namen, maar laat je ook gewoon websites bezoeken op de tv. Google wil het gemakkelijk schakelen tussen tv en het web mogelijk maken.

Google is niet de eerste die probeert TV en Internet te combineren (wat onderscheidend is). Er komen settopboxen op de markt die Google TV ondersteunen. Het is de bedoeling dat de software volgend jaar open source wordt, zodat iedereen applicaties voor het platform kan ontwikkelen en alle hardwarefabrikanten de Google TV-software kunnen toevoegen aan hun settopboxen en tv’s.

Interessant detail is dat Google dus nu ook zijn Youtube kanalen en de zoekmachine gaat distribueren naar het grote scherm. Voor de adverteerders die wij helpen betekent dit dat ze wereldwijd qua bereik van 1 miljard computer gebruikers nu ook nog eens bij 4 miljard tv gebruikers de huiskamer binnenkomen! Over mogelijkheden gesproken!

Benieuwd? Bekijk hier het filmpje!

| | |

Geef een reactie