Geschreven door Mariska van den Berg op

Steeds meer Nederlanders doen online aankopen met een smartphone of tablet. In de tweede helft van 2012 kochten 1,4 miljoen consumenten, van de 1,7 miljoen mobiele kopers, een product en/of dienst via de smartphone of tablet. De overige mobiele kopers kochten alleen apps en downloads. Dat is een groei van het aantal mobiele kopers van 73% ten opzichte van de tweede helft van 2011. De totale omzet van M-commerce stijgt in de tweede helft van 2012 naar €310 miljoen. Dit blijkt uit de M-commerce Monitor 2012-2, het halfjaarlijkse onderzoek naar mobiele consumentenbestedingen van Blauw Research in opdracht van Thuiswinkel.org. Aantal mobiele kopers

Belang van juiste Analytics

51% van de mobiele kopers heeft de laatste mobiele bestelling met de tablet geplaatst, 49% met een smartphone. Na het lezen van bovenstaande spreekt het voor zich dat smartphone en tabletverkeer serieus genomen moet worden. Google Analytics biedt een standaard segment voor mobiel verkeer, dit is zowel smartphone- als tabletverkeer. In dit rapport is het echter niet mogelijk om mobiel verkeer uit te splitsen, terwijl het gebruik van tablets flink verschilt van dat van smartphones. Met de volgende aangepaste segmenten is het wél mogelijk om mobiel verkeer uit te splitsen:

Smartphone verkeer

Tablet verkeer

Beperkingen voor mobiel kopen

Het onderzoek laat ook zien dat veel webshops nog niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel verkeer. 24% van de mobiele websites worden als slecht beschouwd door de consument.

Barriers mobiel kopen

Er wordt verwacht dat twee derde van de mobiele kopers in de eerste helft van 2013 vaker via smartphone en tablet een aankoop zullen plegen. Eind 2013 wordt verwacht dat de omzet uit mobiel verkeer rond de € 1 miljard, bijna 10% van de totale online markt, ligt.

Wil je meer weten over het optimaliseren van je webshop voor mobiel verkeer? Neem dan contact met ons op via het formulier of via 030 711 5555. We helpen je graag!

| | | |

Geef een reactie