Geschreven door Zeo op

Regelmatig stellen klanten ons de vraag of social media marketing helpt om een hogere ranking te krijgen en of wij kunnen adviseren waar op gelet moet worden. Hoe kun je Twitter en Facebook niet enkel inzetten als communicatie middel, maar ook voor het vergroten van de vindbaarheid en bezoekersaantallen?

Beter gevonden worden op je eigen bedrijfsnaam

Niet geheel onbelangrijk is het om gevonden te worden op je eigen naam. Dit klinkt vanzelfsprekend en in de meeste gevallen wordt iedereen ook gevonden op de eigen bedrijfsnaam, maar veel concurrenten zijn zo slim om op jouw naam te optimaliseren waardoor zij soms 1 zoekresultaat onder je eigen website ranken. Het is goed mogelijk dat een concurrent hierdoor voor jou zeer waardevolle organische kliks wegsnoept.
Een nieuw Twitter account op bedrijfsnaam rankt vaak net onder je eigen website. Wat ook opvalt is onze Facebook fanpage. Ook een pagina die eenvoudig is aan te maken en vrij snel rankt op je bedrijfsnaam. Je kunt je Twitter account met je Facebook account koppelen, zodat je tweets automatisch gepost worden op je Facebook fanpage. Hierdoor heb je relatief weinig onderhoud aan de fanpage en blijft deze toch up to date en bruikbaar voor page leden. Het instellen van dit soort koppelingen kun onder ander doen via http://apps.facebook.com/twitter/ en http://www.facebook.com/twitter/.

URL shorteners en zoekmachine optimalisatie

Iedereen kent ze wel, websites die van een hele lange url een hele kleine maken zoals http://bit.ly en http://is.gd en de Google variant http://goo.gl. Onlangs hebben Google en Bing bevestigd dat Social Media invloed kunnen hebben op je ranking. In onderstaande video geeft MattCutts antwoord de vraag van een webmaster of URL shorteners pagerank doorgeven:

Google en Social Media

Niet onopgemerkt gebleven, zijn de bedragen die Google de afgelopen tijd heeft uitgegeven aan overnames van Social Media gerelateerde websites. Op deze Wikipedia pagina krijg je een duidelijk overzicht van Google’s overnames, inclusief geschatte overname bedragen en branches.

Enkele Twitter tips

Verder een aantal tips welke je niet moet vergeten als je begint met twitteren:

1. Kies de juiste Twitter naam, claim ook Twitter accounts met verkeerde spelling en afkortingen.

2. Vul je Twitter biografie in.

3. Volg belangrijke branche twitteraars en reageer op hun tweets.

4. Gebruik #hash tags in tweets.

5. Probeer zoekwoordrijke teksten te tweeten.

6. Stuur ook eens wat anders dan enkel self promotion.

7. Implementeer Social Media buttons in je website.

8. Het allerbelangrijkste: bedenk een goede strategie!

Wil je meer weten?

Neem contact op voor meer informatie over een van onze social media marketing diensten: facebook ontwerp, facebook advertising en een op maat gemaakte facebook strategie.

| | |

Geef een reactie