Geschreven door Zeo op

HTTPS encryptieOnlangs kondigde Google groot nieuws aan. De HTTPS-verbinding is officieel toegevoegd als ranking factor voor de organische zoekresultaten. Dit betekent dat websites die een HTTPS-verbinding (SSL-certificaat) hebben, hoger worden gewaardeerd. Matt Cutts, Directeur Google spam team, gaf op het evenement SMX West al aan dat hij graag zou zien dat SSL-certificaten in de toekomst een ranking factor zou worden.

De maanden na deze uitspraak is Google uitvoerig gaan testen met de HTTPS-verbindingen in hun algoritme en dit gaf volgens Google zelf een positief resultaat qua relevantie en rankings in Google ’s zoekresultaten.Nu Matt Cutts tijdelijk met verlof is heeft Google zijn wens uit laten komen. Vijf maanden na zijn uitspraak op SMX west is de HTTPS-verbinding officieel toegevoegd aan het algoritme.

Overstappen naar een SSL-certificaat

Google geeft als belangrijkste reden op dat het de website eigenaren wil motiveren om over te stappen naar een HTTPS-verbinding. Deze grote overstap moet er voor zorgen dat het internet veilig blijft. Een SSL-certificaat is een versleutelde verbinding die ervoor zorgt dat derden het verkeer tussen de bezoeken van je site en de site niet kunnen meekijken. De wijziging in het algoritme heeft een effect op 1% van de zoekresultaten en overstappen naar een SSL-certificaat kan je een kleine boost in de rankings geven. In de competitieve wereld van SEO is het daarom absoluut het overwegen waard om over te stappen naar een SSL-certificaat. De grote vraag is: hoe ga je daarin te werk?

Tips voor overstappen naar SSL-certificaat

Ben je van plan om over te stappen naar een SSL-certificaat? Dan hebben wij voor jou de volgende tips. Google heeft namelijk op dit moment nog geen documenten vrijgegeven waarin duidelijke richtlijnen staan.

  • Bepaal wat voor een soort certificaat je nodig hebt: single, multi-domein of een wildcard certificaat.
  • Gebruik de 2048-bit sleutelcertificaten.
  • Laat je HTTPS-website niet blokkeren door de Robots.txt.
  • Laat je pagina’s indexeren. Vermijd de No-index robots meta tag.

Gebruik bovenstaande tips om het juiste SSL-certificaat te bemachtigen. Vraag bij je hostingprovider na welke certificaten zij aanbieden. Wil je een website verhuizen en toch posities behouden in de zoekresultaten? Lees hier ons stappenplan!

Wil je meer informatie over SSL-certificaten en het overstappen? Zeo is een SEO specialist en kan je helpen bij het overstappen naar een SSL certificaat.

| | |

Geef een reactie