Geschreven door Timo Fleer op

LET OP, ER IS EEN NIEUWERE VERSIE VAN DIT ARTIKEL BESCHIKBAAR: Hoe stel ik een Facebook advertentie account in? 

Bij Zeo houden we ons graag bezig met social media marketing. Zo beheren we niet alleen de social media campagne voor onze klanten, maar we werken ook met Facebook advertising. Voordat wij advertentiesvoor onze klanten kunnen maken, moet de klant een account hebben gemaakt. Wij merken dat het vaak niet meteen duidelijk is hoe je een advertentie account aanmaakt en ervoor zorgt dat wij deze kunnen beheren. Daarom laat ik in deze blogpost zien hoe je in 3 stappen een account maakt en aan een beheerder koppelt.

Stap 1: Koppelen creditcard

Om te kunnen adverteren op Facebook moet er een betalingsmethode aan een persoonlijk Facebook account gekoppeld zijn. Om dit te doen, log je in op je persoonlijke Facebook account en gaat naar deze url. Je selecteert uit het dropdown menu je naam en gaat in het menu naar facturatie > financieringsbron. Je klikt dan op de knop ” nieuwe financieringsbron toevoegen”.

Nieuwe financieringsbron toevoegen

Je krijgt dan de keuze uit een aantal financieringsmogelijkheden. Je kiest ‘creditcard’ en vult op het volgende scherm je creditcardgegevens in en klikt op “verzenden”.

Creditcard koppelen

Als je dit goed hebt gedaan, zie je daarna je creditcard in de lijst financieringsbronnen als primaire bron staan.

Gekoppelde creditcard

Het is mogelijk om bij het kopje facturatie in het linkermenu een bestedingslimiet voor je account in te stellen. Dit kan handig zijn om te voorkomen dat je per ongeluk een te hoog bedrag instelt voor een campagne. Deze bestedingslimiet staat op de pagina ‘facturatie’ bovenaan. Het knopje “wijzigen” staat ernaast.

Stap 2: Instellen van je account

Voor de volgende stap ga je in het menu aan de linkerkant naar het kopje ‘instellingen’. Hieronder zie je hoe dit scherm er uit ziet. Je vult deze pagina zo volledig en precies mogelijk in. Let er hierbij op dat je een geldig BTW-nummer invult. Kies daarvoor NL uit het dropdown menu en vul daarnaast je nummer in.

Onderaan zie je de keuze “Ben je een bureau dat advertenties inkoopt voor adverteerders?”. Dit wekt in eerste instantie vaak verwarring op. Gelukkig maakt het niet uit wat hier ingevuld word, deze optie is namelijk alleen voor bedrijven in Frankrijk of die verkopen in Frankrijk van toepassing. Wanneer je alles hebt ingevuld, klik je op ” wijzigingen opslaan”.

Instellen Facebook advertentieaccount

 

Stap 3: Toegang geven aan beheerdersaccountgroepen menu link

Nu is er een account aangemaakt en deze account heeft een betalingsmethode gekoppeld. Daarmee ben je klaar om te adverteren. Wanneer je iemand anders je account wilt laten beheren is er nog een stap te gaan: deze persoon toegang geven. Bij onze klanten gaat het dus om toegang voor Zeo, maar bijvoorbeeld ook voor andere medewerkers van het bedrijf. Om dit te doen ga je terug naar het linkermenu en je kiest hier voor “alle accounts” en vervolgens accountgroepen in het menu.

Je klikt hier op “een groep maken” en je geeft de groep een naam. Je komt daarna in het volgende scherm.Instellingen accountgroep

Je kiest hier bij accounts toevoegen je account uit het dropdown menu en klikt op “account toevoegen”. Daarna vul je bij toestemmingen gebruiker het emailadres van je gewenste beheerder in en klikt op “gebruiker toevoegen”. Je kunt kiezen om iemand toe te voegen als “beheerder”, “algemene gebruiker” of “alleen rapporten”. Het is mogelijk om meerdere mensen toe te voegen in deze lijst. De nieuwe beheerder krijgt een email om dit te bevestigen en zodra hij dit heeft gedaan kan hij de account bekijken en, afhankelijk van de rechten die je gegeven hebt, beheren.

Je bent klaar voor de eerste advertenties!

Na deze drie stappen ben je klaar om nieuwe bezoekers naar je Facebook pagina of website te halen. Of natuurlijk om Zeo te laten zorgen voor nog meer nieuwe bezoekers!

Als het niet lukt om deze stappen te doorlopen kunnen wij natuurlijk altijd helpen. En wanneer je deze stappen hebt doorlopen, maar hulp nodig hebt bij het opzetten of optimaliseren van je advertenties kun je altijd contact opnemen. Ook kun je bij ons terecht voor een Facebook ontwerp en een op maat gemaakte Facebook strategie.

Daarnaast ben ik erg benieuwd naar jullie ervaringen en/of struikelblokken. Laat het me hieronder weten in de comments, ik denk graag met je mee!

| | |

2 reacties op “In 3 stappen een Facebook Advertising account

 1. Remco schreef:

  Beste,

  Hebben jullie er ook ervaring mee dat bijna elk aangemaakt account met financieringsbron creditcard geblokkeerd wordt?

  Zo ja, hoe is dit op te lossen?

  Gr. Remco

 2. Robbert schreef:

  Hoi Remco, gelukkig hebben wij hier nog nooit mee te maken gehad. Misschien kun je proberen te wisselen van account en/of creditcard?

Geef een reactie