Geschreven door Mariska van den Berg op

Samen met ZEO zijn wij in staat om de processen rondom onze SEO en SEA campagnes te optimaliseren. De samenwerking ervaren wij niet alleen als prettig en persoonlijk, maar nog belangrijker: het leidt tot zichtbare resultaten en een hogere omzet!”

Halverwege 2011 mocht ik aan de slag met een nieuwe klant: Allianz Global Assistance, een specialist in verzekeringen (o.a. de Doorlopende Reisverzekering, Pechhulp verzekering en de Globetrotter verzekering). Een klant met een duidelijk doel: meer inzicht in het rendement én een goed rendement.

Door de SEA campagne heel specifiek op te bouwen konden we goed aansturen op uitgaven en door de meetbaarheid in orde te krijgen wisten we precies wat die uitgaven opleverden. Inmiddels lopen de campagnes zo goed dat we zijn gaan uitbreiden: nog meer verzekeringen zijn nu te vinden via AdWords. Om aan de naamsbekendheid te werken zijn we ook Display campagnes gestart. Hierdoor zien we een stijging in de CTR’s (doorklikratio’s).

Om het plaatje compleet te maken zijn we inmiddels ook gestart met een AdWords campagne voor mobiele apparaten. Hierin zit nog weinig zoekvolume maar de cijfers wijzen wel uit dat de omzet uit mobiele apparaten stijgende is.

Destijds is er een uitgebreide scan gemaakt om de website organisch hoger te krijgen in Google. Door de scan zijn er al flinke stappen gemaakt. Momenteel zijn we bezig met de vervolgstappen om de site op nog meer woorden hoog te laten scoren.

Wat heeft het tot nu toe opgeleverd?

  • Een duidelijk beeld van de investering én opbrengsten per verzekering.
  • Een stijging in bezoekers, omzet én ROI via Google AdWords.
  • Een flinke verbetering in online vindbaarheid én in de naamsbekendheid.

Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op.

| | |

Geef een reactie