Geschreven door Zeo op

Net zoals alle andere websites wel eens doen, verandert ook Google. Zo heeft Google onlangs weer een nieuwe layout doorgevoerd. Na een aantal maanden van testen in de Verenigde Staten heeft Google nu ook deze nieuwe lay-out in Nederland doorgevoerd.  Met het verdwijnen van de zoektools aan de linkerkant ontstaat er meer “ademruimte” volgens Google. Deze open ruimte aan de linkerkant is vergelijkbaar met de zoekresultaten pagina van Bing. De nieuwe lay-out is sinds deze week ook te zien in Nederland.

Nu alle inhoud aan de linkerkant van de pagina is verplaatst, is er meer ruimte over voor de zoekresultaten. Dit betekent echter niet dat de zoekresultaten in de nieuwe lay-out breder worden, Google laat de ruimte aan de linkerkant van de pagina namelijk helemaal leeg. De zoektools, met daarin de mogelijkheid om een zoekopdracht te filteren, zijn nu verplaatst naar het bovenste gedeelte van de pagina.

NIeuwe lay-out Google

De nieuwe lay-out van de pagina is nu ook te zien in Nederland. De uitrol voor andere landen zal snel volgen zegt de Zoekmachine.

Dat Google regelmatig haar uiterlijk en functionaliteiten verandert blijkt ook nu weer. Ze zijn continue bezig met het optimaliseren van hun zoekresultatenpagina. Natuurlijk houden wij alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen wij de voordelen voor onze klanten benutten. Ben jij benieuwd hoe we jouw website zo goed mogelijk kunnen weergeven in Google? Neem dan contact met ons op!

| | |

Geef een reactie