Geschreven door janwillem op

logo-frankwatching

Vers van de pers! Vandaag verscheen ons artikel op Frankwatching waarbij Jan-Willem uitlegt wat een Lightbox Ad is en hoe je deze het beste in kan zetten.

Een deel van het artikel:

Al in 2012 presenteerde Google de Lightbox Ad. Nadat Google deze advertentie enige tijd in bèta getest heeft, is deze vorm vorig jaar definitief in het aanbod van AdWords opgenomen. Een Lightbox Ad is een advertentie die uitklapt als je er met de muis overheen gaat. Als de gebruiker twee seconden met de cursor op de advertentie staat, wordt deze uitvergroot, over de webpagina heen. Pas op dat moment betaalt de adverteerder.

Lightbox advertentie

Wat zijn de voordelen van een Lightbox-advertentie?

Het grootste voordeel van de Lightbox Ad zit ‘m in de betrokkenheid van de gebruiker. Kiest deze ervoor om twee seconden te wachten en de banner in groot formaat te zien? Als de bezoeker ook nog eens doorklikt naar de website, weet je zeker dat hij of zij geïnteresseerd is. Het aantal klikken vanuit een impuls kun je op die manier beperken en de kans op een relevante bezoeker neemt hiermee juist toe.

De toekomst van Lightbox Ads

Op dit moment kom je nog weinig Lightbox-advertenties tegen. We verwachten dat dit de komende tijd alleen maar toeneemt. Deze advertentievariant is een uitstekende aanvulling op je online branding-strategie. De grootste uitdaging ligt in het onder de knie krijgen van de juiste toepassing. Hoe laat je de banner aansluiten bij je huisstijl en hoe breng je je boodschap het beste over? Lightbox Ads stimuleren je alleen maar om nog beter na te denken over de gewenste boodschap. Hoe weet ik deze boodschap écht over te brengen?

Probeer en verdiep je in de mogelijkheden

Onze verwachting is dat de mogelijkheden voor Lightbox Ads de komende tijd toenemen. Op dit moment worden Lightbox Ads nog weinig ingezet, dus er liggen genoeg mogelijkheden om je te onderscheiden ten opzichte van je concurrentie. Verdiep je in de mogelijkheden van Lightbox Ads, zorg dat je het onder de knie krijgt en blijf op de hoogte van de nieuwste updates. Dan weet je zeker dat Lightbox Ads een waardevolle toevoeging zijn op je online branding-strategie!

Lees hier het volledige artikel, of neem contact met ons op om jouw case te bespreken!

| | |

Geef een reactie