Geschreven door Zeo op

Het hoge woord is er uit: vanaf 1 juni 2020 stopt de ondersteuning van Magento 1, dit meldt Magento afgelopen week op hun blog. Het einde van de ondersteuning zat er al een tijd aan te komen. Het stoppen met de ondersteuning geldt voor zowel de commerce editie (voorheen Enterprise) als de open source editie (voorheen community). Voor de open source versie worden er tot 1 juni 2020 alleen nog security patches uitgebracht. Magento commerce 1 krijgt daarnaast ook nog zogeheten quality fixes. Met deze aankondiging neemt Magento veel onduidelijkheid weg binnen een community die vooral gevoed werd door geruchten. Er ligt nu een duidelijk tijdspad waarin overgestapt moet worden.

End of life voor Magento 1

Eerder waren er geruchten dat Magento al in november 2018 zou stoppen met de ondersteuning. Magento bracht zelf een einde aan deze geruchten door aan te geven dat de ondersteuning voorlopig doorging. Stoppen met de ondersteuning zou ten minste 18 maanden van tevoren kenbaar gemaakt worden, en dat moment is nu. De inleiding van deze end of life voor Magento 1 begon al in 2015 toen het Magento 2 platform werd gelanceerd.

De keuze voor een e-commerce platform

De hamvraag is nu of Magento 2 voor jouw platform een uitkomst biedt. Er zijn twijfels op het gebied van licenties (zoals de overname Adobe) en de stabiliteit. Het voordeel blijft dat Magento het grootste e-commerce platform is in Nederland en dat de community ontzettend groot is. Tevens heeft de achterkant van het platform een enorme metamorfose ondergaan. Echter, eenvoudig overstappen van Magento 1 naar Magento 2 is er niet bij. Magento 2 is namelijk gebaseerd op nieuwe code en moet daardoor van nul af aan ontwikkeld worden.

Maar waar een deur sluit gaat er ook altijd weer één open. Overstappen biedt namelijk ook de mogelijkheid om kritisch naar andere platformen te kijken. Eén van de platformen waar Zeo erg enthousiast over is, is Shopware. Met een webshop van Shopware speel je in op de emotie van je klant en vergroot je de merkbetrokkenheid. De open source e-commerce software Shopware is marktleider in Duitsland en wint (terecht) steeds meer terrein in Nederland. Zeo is officieel Shopware Solution Partner.

Zeo helpt met kiezen

De noodzaak om na te denken over de toekomst van jouw Magento 1 shop is actueel en hoog! Wil jij weten welk platform voor jou het beste is? Of heb je hulp nodig bij het maken van deze keuze? Download hier onze keuzehulp voor de verschillende e-commerce platformen.

| | |

Geef een reactie