Geschreven door Eva Meeus op

Heb jij wel eens het gevoel dat de marketingbegrippen steeds abstracter worden? Word jij in jouw vak overstroomd met marketingjargon? Dat je denkt het verhaal te hebben begrepen, maar dat het door het gebruik van deze jargon toch een onduidelijk verhaal blijkt te zijn? Logisch, er zijn ook nogal wat begrippen en afkortingen in (online) marketingland die wat uitleg behoeven.

Zeo zou Zeo niet zijn als we niet met een oplossing zouden komen. Een complete lijst met alle termen, begrippen en meest voorkomende afkortingen helder uitgelegd. Zo hoef je nooit meer een begrip op te zoeken en heb je alle marketingjargon in PDF vorm bij de hand. Hieronder een kleine greep van marketingbegrippen, download hier gratis de volledige lijst van onze top 40 jargon uit de marketingwereld.

 

Backlinks Links van andere (externe) webpagina’s die naar jouw website worden gelinkt.

Drip Strategie die een reeks van vooropgestelde e-mails, berichten of content ‘druppelsgewijs’ verzend naar een vaste groep klanten.

Ephemeral marketing Engelse benaming voor kortstondig marketing. Content die snel weer verdwijnt nadat het is gepost en bekeken. Denk hierbij aan Snapchat of Instagram Stories.

Remarketing  Methode waarmee je eerdere bezoekers van je website opnieuw benaderd.

XML Extensible Markup Language. Hier kunnen gestructureerde gegevens worden weergegeven in de vorm van platte tekst. Deze is dan ook leesbaar voor machines.

 

Heb je nog vragen na aanleiding van deze lijst? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar op (030) 711 55 55, of stuur een mailtje aan info@zeo.nl. Onze specialisten staan je graag te woord.

| | |

Geef een reactie