Geschreven door Zeo op

In 2015 gaat Google de mobiele ranking aanpassen. Deze aanpassing moet ervoor zorgen dat gebruikers websites in de mobiele zoekresultaten te zien krijgen die goed werken op je mobiel. De gebruiksvriendelijkheid van je website op mobiele apparaten wordt dus toegevoegd aan de mobiele ranking factoren. Dit heeft een gevolg voor bedrijven die hun website niet geoptimaliseerd hebben voor mobiel. Zij zullen slechter zichtbaar worden in de organische zoekresultaten op mobiel. Google_mobiel

Vandaar dat Google in oktober jl. een extra functie toegevoegd heeft  aan de Google Webmaster Tools (zie onderstaande afbeelding): ‘mobiele bruikbaarheid’. Hierin kun je zien welke fouten Google is tegengekomen bij het beoordelen van jouw website qua mobiele gebruikerservaring. Hieronder zie je een voorbeeld van het type fouten dat Google onderscheidt. Je kunt per pagina zien welke fouten er zijn. Belangrijk is om dit regelmatig te controleren, want Google optimaliseert steeds de criteria.

Google Webmaster Tools: mobiele bruikbaarheid

Optimaliseer je website voor mobiel

Als je fouten hebt achterhaald, is het logisch om aan de slag te gaan met het verbeteren hiervan. Kijk samen met je webbouwer wat je kunt doen om de gebruikerservaring van jouw website op mobiel te verbeteren. Heb je nog geen aparte mobiele site of een responsive design, ga daar dan mee aan de slag. Google weegt de beoordeling van de mobiele gebruikerservaring mee in het tonen van zoekresultaten. Hoe meer fouten in je site, hoe lager je in de zoekresultaten op mobiel wordt getoond.

We zien dat het mobiele verkeer in de afgelopen jaren enorm is toegenomen. De doelgroep gebruikt mobiel, dus jij kunt als bedrijf niet achter kunt blijven! Mobiele gebruiksvriendelijkheid zou inmiddels standaard moeten zijn: zowel voor de gebruikerservaring als de vindbaarheid in de zoekresultaten.

Wil je meer weten over het optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid van je website op mobiel? Neem dan contact op met een SEO specialist om de mogelijkheden te bespreken!

| | |

1 reactie op “Goed gevonden worden op mobiel? Optimaliseer je mobiele bruikbaarheid!

  1. johan - CE marketing schreef:

    zal me er zeker over inlezen!

Geef een reactie