Geschreven door Eva Meeus op

Het gebruik van mobiele apparaten is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Meer dan ooit bekijken mensen websites en webshops op de bank met de tablet in de hand of onderweg via de smartphone. Ook al is de website goed te bereiken, toch komt het vaak voor dat deze er niet goed uitziet en niet goed werkt. Een gemiste kans en soms zelfs direct gemiste omzet! Daarom is het belangrijk je online zichtbaarheid op verschillende mobiele apparaten goed te regelen. Dit kan met een mobiele website of responsive design.

Responsive design

Als eigenaar van een website doe je er goed aan om er in elk geval voor te zorgen dat je site responsive is en er dus goed uitziet op mobiele apparaten. Responsive design zorgt dat je website zich aanpast aan het apparaat en het gedrag van de gebruiker. De gebruiker ziet dus onafhankelijk van resolutie of afmeting dezelfde site, alleen de presentatie en bediening passen zich aan. Vaak wordt er ook gekozen om hele onderdelen weg te laten (bijvoorbeeld sidebars). Voor mobiel wordt dus echt afgewogen wat er van nut is.

Mobiele website

Een mobiele website is een site die is geoptimaliseerd voor gebruik op de smartphone en/of tablet, met een eigen URL. Het design ziet er daardoor beter uit, de site is snel geladen en de gebruikerservaring vaak beter. Voor webshops is een mobiele website erg praktisch omdat je zeker weet dat je aanbod er goed uitziet. Je bent flexibel doordat je een selectie van het totale productaanbod kunt maken. Hiervoor kun je producten selecteren die men eerder mobiel zal aanschaffen.

Zeo en mobiele websites

Wij helpen je graag met een uniforme uitstraling en goede werking van je website op verschillende mobiele apparaten. De bouw van een geheel nieuwe website is een goed moment om rekening te houden met mobiele apparaten, maar ook je bestaande website kan geschikt worden gemaakt voor mobiel.

Wil je meer weten over onze diensten of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Je kunt ook bellen naar 030 711 5555. We helpen je graag verder!

| | |

Geef een reactie