Geschreven door nathalie op

Misschien heb je het al gezien in je AdWords campagne op het tabblad Advertentie-extensies:  de highlight-extensie. Sinds kort is het mogelijk om met deze extensie extra highlights aan je advertenties toe te voegen. Advertentie-extensies zijn een uitbreiding van je tekstadvertentie. Er zijn verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld een locatie-extensie waarmee mensen je adres te zien krijgen onder de tekstadvertentie.

blog

Extra highlights weergeven met de  highlight-extensie

De highlight-extense geeft je de mogelijkheid om extra tekst toe te voegen aan je tekstadvertentie. Zo kan je meer informatie geven over je bedrijf, producten en services. Je zou bijvoorbeeld je unique selling points hier in kunnen ‘highlighten’, zodat je advertentie opvalt ten opzichte van je concurrenten en je in één oogopslag laat zien waarom ze voor jou moeten kiezen.  Per weergegeven advertentie kunnen er twee tot vier highlights worden weergegeven.

blogpost2

Hoe geef ik de highlights weer bij mijn advertentie?

De highlights kan je zelf instellen in je AdWords campagne. Deze extensie kan worden ingesteld op accountniveau, campagneniveau en op advertentiegroepniveau. Op het tabblad ‘Advertentie-extensies’ kun je de extensie toevoegen. Je moet minimaal twee highlight-extensies toevoegen per account, campagne of advertentiegroep, anders worden de highlights niet weergegeven bij je advertentie. Ze worden weergegeven in de volgorde waarin je ze hebt gemaakt. Daarnaast moet je er rekening houden dat net als bij andere extensies, deze extensie niet altijd weergegeven zal worden. Dit wordt bepaald door verschillende factoren zoals de positie van je advertentie en de kwaliteit van je zoekwoorden en maximum CPC-bod.

Stel dus snel de highlight-extensie in voor jouw advertenties zodat je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden om je AdWords campagnes beter te laten presteren!

Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen over je AdWords campagne? Neem dan gerust contact op! Wij helpen je graag.

| | |

Geef een reactie