Geschreven door nathalie op

Heb je een fysieke winkel? Dan is dit een erg interessante tool voor je! Maar wat is het? De local insights tab is een tab in Facebook waar je informatie kan delen over de locatie van je bedrijf. Maar dat niet alleen, je ziet er hoeveel mensen (die hun locatie delen) langs jouw fysieke winkel komen. Daarbij krijg je inzicht in demografische gegevens over de doelgroep vlakbij je fysieke winkel. Een aantal voordelen van de local insights tab op een rij:

Krijg inzicht in wanneer je doelgroep in de buurt is.

Je kunt op uur niveau zien hoeveel mensen er langs je fysieke winkels komen. Daarmee krijg je meer inzicht in piek- en daluren en wanneer er bijvoorbeeld extra drukte is door toeristen of het weer.  Doordat je ook de demografische gegevens ziet, kun je je uitstraling, producten of diensten aanpassen aan de populairste doelgroep.

Local Insights tab

Meer inzicht in de resultaten van je lokale campages.

Doordat je ziet hoeveel mensen er langs je winkel komen, kun je de impact van je lokale campagnes beter meten. In een periode dat je veel lokaal aan het adverteren bent, zie je dus of het aantal mensen dat langs je winkel komt ook toeneemt. Dit in combinatie met het meten van je offline conversie en je krijgt meer inzicht in de resultaten!

Betere targeting voor je lokale campagnes.

Met de demografische gegevens in de local insights tab krijg je meer inzicht in de mensen die vaak in de buurt zijn van je fysieke winkel. Met deze gegevens kun je je lokale campagnes nog beter en gerichter targetten op deze doelgroep. Ook zie je welke uren en dagen het beste zijn om lokaal te adverteren voor het grootste bereik.

Waar vind je de local insights tab?

De tab is nog niet voor iedereen beschikbaar, je moet ervoor gewhitelist worden of je bent automatisch onderdeel van de testgroep. Daarbij moet je ook een adres ingevuld hebben op je Facebookpagina, anders kom je er sowieso niet voor in aanmerking. Je kunt bij de Insights links in het menu kijken of je al toegang hebt. Daar staat dan het kopje ‘Local’.

Heb je een fysieke winkel en wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact op via 030 711 5555 of vul het contactformulier in!

| | |

Geef een reactie