Geschreven door chris op

Na een aantal zeer hectische maanden in aanloop naar onze verhuizing zijn we nu definitief neergestreken in Utrecht, een nieuwe werkplek waar we erg trots op zijn! Vanaf 8 oktober zitten we in de voormalige Jaffa machinefabriek aan de Vleutenseweg 386. Dit historische en markante gebouw is gebouwd in 1916.

Het moet er toen ongeveer zo uit hebben gezien:

De machinefabriek was jarenlang een van de belangrijkste werkgevers in de stad. In 1951 wordt de machinefabriek overgenomen door Stork en gaat dan verder onder de naam N.V. Machinefabriek Stork-Jaffa. Eind jaren 90 verdwijnt de machinefabriek definitief uit Utrecht als Stork besluit een aantal productiefaciliteiten samen te voegen. De fabrieken worden uiteindelijk gesloopt en maken plaats voor woningen (Jaffapark). Het oude kantoor op de hoek van de Groeneweg blijft staan evenals de oude directeursvilla op de Vleutenseweg.

Begin 2010 zag ik op Funda in Business dat de bovenste verdieping van het oude kantoor te huur stond. Onze locatie in Oudewater was eigenlijk al een tijdje te krap en daarom besloot ik een bezichtiging in te plannen. Tijdens deze bezichtiging werd ik meteen enthousiast over het kenmerkende uiterlijk. Een plafondhoogte van 6 meter en grote houten spanten die nog overal zichtbaar zijn. Helaas was de ruimte opgedeeld in twee stukken zodat het uiterlijk niet 100% tot zijn recht kwam. Een behoorlijk ingrijpende verbouwing volgde met verplaatsing van toiletgroepen en het weer open maken van de twee losse ruimtes. Hierdoor ontstond een open ruimte met een erg gave zichtlijn over de volledige lengte van het pand (40 meter). Daarnaast hebben we nog een vergaderruimte en managementruimte gerealiseerd en een tweetal stilte ruimtes om rustig te bellen of geconcentreerd door te werken.

Uiteindelijk is het resultaat heel mooi geworden en zijn we allemaal erg blij met onze nieuwe werkplek. Tot snel op de Vleutenseweg!

| | |

Geef een reactie