Geschreven door Zeo op

Heb je een webshop of ben je van plan binnenkort een webwinkel op te zetten? Dan ben je vast weleens in aanraking gekomen met het importeren of exporteren van productgegevens. E-commerceplatform Magento 2 is hier in de standaarduitvoering al aardig op voorbereid, maar in sommige gevallen is dit toch niet afdoende. In deze blogpost zal ik ingaan op de product import binnen Magento en een door Zeo geteste module die ons leven hierin een stuk makkelijker maakt.

logo magento module improved import

Bij een product import zijn vaak grote hoeveelheden gegevens betrokken die niet standaard in Magento 2 opgenomen zijn. Hier ontstaat eigenlijk het probleem. Voor ieder onderdeel van een product, bijvoorbeeld de grootte of het gewicht zal een attribuut aangemaakt moeten worden. Vervolgens leest Magento dit in via het importbestand. We nemen de onderstaande CSV-opmaak als voorbeeld, dit is klein deel van de opmaak die Magento 2 voor zijn product import nodig heeft.

sku
name
price
additional_attributes
1234
Een voorbeeld product
10.00
color=red,weight=100,length=50

Wat zijn de huidige limitaties?

  • Alle waardes van attributen moet in het veld ‘additional_attributes’ worden meegegeven.
  • De attributen moeten voorafgaand aan de import aangemaakt zijn.
  • Er moet een compleet nieuw importbestand volgens de Magento 2 standaard worden aangemaakt.
  • Een redelijke grote kans op fouten.

Hier komt de Magento 2 ‘Improved import’ module om de hoek kijken. Deze module maakt een eind aan de tekortkomingen van de standaard import. Het stelt je in staat om ad hoc nieuwe attributen aan te maken via de import en ze in aparte kolommen in te vullen. Daarnaast is het mogelijk om een automatische import te draaien op basis van een zogenaamde ‘job’ en hierbij velden van het importbestand te koppelen aan de Magento 2 velden. Daarnaast biedt de module functionaliteiten aan zoals het aanmaken van categoriestructuren en het koppelen van afbeeldingen aan producten gedurende de import. Dit verandert de eerder getoonde importstructuur volledig.

sku
name
price
color
weight
length
1234
Een voorbeeld product
10.00
red
100
50

Wat zijn de voordelen van Improved import?

  • Producteigenschappen kunnen in aparte kolommen meegegeven worden.
  • Producteigenschappen kunnen als attributen ‘on the fly’ worden aangemaakt gedurende het importeren.
  • Er kunnen afbeeldingen aan de producten gekoppeld worden gedurende het importeer proces, in plaats van dat deze achteraf handmatig toegevoegd dienen te worden via het administratorpaneel.
  • Het is mogelijk om velden van een importbestand te koppelen aan velden die al aanwezig zijn binnen Magento 2. Dit voorkomt dat er een nieuw importbestand speciaal voor Magento 2 geschreven dient te worden.

Magento import_mapping improved import

Ondervind zelf het volledige scala aan verbeteringen en mogeljkheden met de Improved import Magento 2 module van Firebear op: https://firebearstudio.com/the-improved-import.html

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Neem gerust contact op met een van onze collega’s op de afdeling webdevelopment.

| | |

Geef een reactie