Video advertising.

De jongste generatie kijkt bijna niet meer naar de televisie, maar ziet alles via de computer of mobiele apparaten. Met video advertising speel je in op de verschuiving van tv kijken naar YouTube.

 

Met video krijg je je bedrijf of merk letterlijk beter in beeld. Door middel van het adverteren met video creëer je meer interactie met je potentiële klanten. Het grote voordeel is dat je alleen betaalt als je commercial minstens 30 seconden bekeken wordt.

Onze aanpak.

Video advertising is in verschillende fasen van de online customer journey in te zetten. Denk aan het vergroten van de naamsbekendheid onder een nieuwe doelgroep, maar ook aan remarketing onder eerdere websitebezoekers. Er is veel mogelijk met video advertising. We helpen je hier graag bij.

In een startmeeting maak je kennis met je eigen projectteam van specialisten. Tijdens deze startmeeting stemmen we de strategie af voor de video advertising campagnes. Wie is de doelgroep? Met welke boodschap gaan we de doelgroep bereiken? Hoe kunnen we de interactie aangaan?

We stellen de optimale targeting in om relevante doelgroepen te bereiken. Daarnaast testen we verschillende video advertenties, die wij voor je kunnen produceren. Door de campagnes goed meetbaar te maken, kunnen we de campagnes blijven optimaliseren.

Waarom Zeo?

Video advertising is hot. Maar er zijn weinig bedrijven die exact weten hoe je video advertising moet inzetten. Google begeleidt wereldwijd een handvol premier partners intensief met specifieke kennis omtrent YouTube advertising en Zeo is één van deze partners. Zo profiteren we van de best practices van de grootste speler in deze industrie. Simpelweg een televisiespot online gebruiken werkt niet; hoe vaak je dit ook tegenkomt. We weten precies wat voor materiaal je moet inzetten in welke situatie.

  • Data zit in onze genen
  • Continu kennisdeling uit meer dan 3000 YouTube advertising campagnes
  • Baanbrekende aanpak voor de productie

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

YouTube cases

De eerste case is van de KLM. Hier is te zien hoe er slim gewerkt is met stock video voor de Werelddeal Weken. Waarom zou je op al deze locaties opnamen maken als je die gewoon kunt inkopen? Met de juiste graphics, soundtrack en voice over heeft KLM voor een groot aantal bestemmingen YouTube ads geproduceerd. De kosten zijn hierbij laag gebleven.

Chocomel koos ervoor om het YouTube platform zelf in het concept op te nemen. “Filmpjes kijken is lekkerder met Chocomel” kún alleen maar op YouTube zeggen. En het aftellen van de zes seconden is ook precies wat een bumper ad inhoudt: een niet skippable commercial van zes seconden.

Tic Tac wilde commercials meer op content laten lijken. YouTube-gebruikers zitten in een umfeld waarbij heel veel filmpjes niet “geproduceerd” zijn. Vloggers, tutorials, doe-het-zelf video’s, challenges: ze zijn allemaal gemaakt door mensen die nooit een filmcursus hebben gevolgd. De commercials van Tic Tac sluiten aan bij deze stijl.

De video ad van Hüttenkäse haakt ook in op dit fenomeen: het lijkt op een vlog. De beeldvoering is gericht op het 3″ smartphonescherm dus Kim is meer close-up dan in een televisiecommercial. De teksten zijn om die reden ook groot – voor de leesbaarheid op mobiel. Deze campagne laat ook zien dat je voordelig allerlei varianten kan maken (net als de KLM case). Tot slot zie je links onderin een info card die leidt naar meer recepten op de site van Hüttenkäse, een feature die specifiek bij het YouTube platform hoort.

ABN AMRO maakt, net als Chocomel en Hüttenkäse, gebruik van de features van het platform. De acteur wijst erop dat de kijker kan overslaan en zegt er ook bij voor wie de advertentie niet bedoeld is. Aangezien je als adverteerder ervoor kunt kiezen om alleen de views te betalen (mensen die minstens 30 sec kijken), is dit een handige aanpak. ABN AMRO stuurt hiermee aan op kwalitatieve kijkers.

Kom langs voor een goed gesprek.

Of een lekkere bak koffie. Of allebei! Je bent welkom op de Vleutenseweg 386, 3532 HW in Utrecht. Parkeren kan gratis in onze parkeergarage. Stel hiervoor op je navigatie ‘Soembawahof, Utrecht’ in. Tot snel!

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Mis met de wekelijkse kennisupdate van Zeo nooit meer een blog, kennissessie of nieuwsitem. Vul hier je e-mailadres in.

Neem contact op.