Skip to content
hockeypoint 2

Beweeg mee met de curve

Hockeypoint

Sticks, schoenen, tassen en trainingspakken. Hockeypoint verkoopt ze in alle soorten en maten. Het bedrijf heeft het meest complete assortiment van alle aanbieders op de hockeymarkt, online en offline.
   
Hockeypoint is naar eigen zeggen ‘de grootste hockeyspecialist van Nederland, België, Engeland en Duitsland’, en daarmee misschien wel van de wereld. Het bedrijf werd opgebouwd voor en door spelers van de sport. De oprichter, uit een echte hockeyfamilie, kwam op het idee toen hij zocht naar passende teamkleding. Hij leerde wat er te koop is en kreeg steeds vaker kleding- en materiaalverzoeken van andere teams. Na verloop van tijd besloot hij Hockeypoint op te zetten, een online verzamelpunt voor alle denkbare hockeyproducten. De site is behalve in het Nederlands ook in het Duits en Engels beschikbaar. Daarnaast heeft Hockeypoint de beschikking over een fysieke winkel van 500 vierkante meter mét indoor oefenveld in Kerkrade. Van daaruit verzenden de Limburgers met hockeyhart ook de online bestellingen.

UITDAGING

Zeo helpt Hockeypoint al jaren bij het beheren van AdWords-campagnes. De focus op zoekmachineadvertenties (SEA) ging echter ten koste van het onderhoud van de webpagina’s en daarmee van de organische vindbaarheid. Daarnaast waren de online marketingactiviteiten van Hockeypoint sterk gericht op het verhogen van de omzet: de inkomsten namen flink toe, maar de winstontwikkeling bleef achter.

hockeypoint_laptop

Aanpak

Omdat de vindbaarheid in Google afnam besloot Hockeypoint een paar jaar geleden steviger in te zetten op zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zeo heeft sindsdien grootschalige contentoptimalisaties doorgevoerd voor zowel de categorie- als de productpagina’s. Ook is destijds goed gekeken naar de factoren die invloed hebben op de winst. Daarop besloot Hockeypoint aan de hand van Zeo om niet langer te sturen op omzet, maar op rendement.

Techniek

- Google Ads

- SEO

- CRO

- Social media advertising

 

hockeypoint winkel-1

Techniek

Wat begon met het beheren van AdWords-campagnes, groeide uit tot een brede samenwerking waar behalve SEA ook SEO, conversieoptimalisatie (CRO) en social media advertising onder vallen. Ook denkt Zeo actief met Hockeypoint mee over de online strategie.

Resultaat

Hockeypoint heeft de resultaten uit de samenwerking met Zeo elk jaar zien verbeteren. Na een winstanalyse werd de online marketingfocus een paar jaar geleden succesvol verlegd van omzetgroei naar margeverbetering. De coronacrisis, een nieuwe uitdaging voor de hele branche omdat de hockeyvelden leeg bleven, vereiste echter een heroverweging van de ingezette koers. Sindsdien zijn de online marketingactiviteiten weer primair gericht op omzetstijging. Zo beweegt Zeo met Hockeypoint mee.

Ook behoefte aan iemand die op strategisch level met je meedenkt?

Ons werk

MEER WETEN?