Skip to content
PurePictures-InterieurZeo8 (1)

Marketplaces

Amazon

Topposities behalen in de zoekmachine van Amazon?

Op Amazon starten maar liefst twee keer zo veel consumenten hun zoektocht naar een product dan op Google. Welke positie ambieer jij voor jouw organisatie op dit kanaal?

Al helft van e-commercemarkt in Duitsland

Marketplace Amazon heeft zich definitief gevestigd in Nederland in 2021. Inmiddels zijn ze qua grootte al vergelijkbaar met Wehkamp en Coolblue. Op de Duitse markt pakt Amazon al de helft van de e-commercemarkt. Is dit het voorland voor Nederland?

Koppel jouw webshop aan Amazon!

Een online platform brengt veel data met zich mee. Waar voor bepaalde productcategorieën Bol.com of Google Shopping juist nog veel worden gebruikt, zijn er ook zeker genoeg categorieën waar juist veel zoekgedrag op zit. De zoekmachine van Amazon is vergelijkbaar met die van Google. Een gedeelte van de resultaten is betaald (zo’n 25 procent), maar het grootste gedeelte blijft toch wel organisch. Daarnaast vinden bijna alle aankopen op de eerste pagina van de resultaten plaats.

Maak slim gebruik van deze marketplace door het als een van jouw afzetkanalen te gebruiken. Koppel jouw webshop aan Amazon! Haal de order binnen via je eigen ordersysteem en hou jouw voorraad vanaf een plek bij. Wij gebruiken hiervoor de tool Channable.

Is Amazon voor jou een interessante marketplace om gebruik van te maken? Laten we dat eens onderzoeken!

Hoort Amazon in jouw marketplaces strategie? Let's find out!

Marketplace Amazon uitbesteden aan Zeo

Die koppeling van jouw webshop met Amazon maken wij voor je. We doen uiteraard een zoekwoordenonderzoek en optimaliseren de content op zo’n manier, dat de producten beter aansluiten op het zoekgedrag van de bezoeker. Je ontvangt van ons een advies over de merkpagina en positionering op Amazon. Samen maken we een plan van aanpak om de topposities te behalen. We regelen de SEA voor je, de voucher campagnes, en A/B tests. Uiteraard volgt daarna een analyse en zorgen we voor een overzichtelijk dashboard voor je.

Gaan we samen het maximale voor jou halen uit Amazon? 

Maak direct een afspraak!

Waarom kies jij voor Zeo?

Jouw zichtbaarheid, vindbaarheid en inkomsten vergroten. Met online marketing, e-commerce en B2B-maatwerkoplossingen. Dát is de missie van ons bevlogen team.

We zetten jouw eindgebruiker en zijn beleving centraal en houden tegelijkertijd jouw context en kansen goed in het oog. We leveren je datagedreven inzichten in markten en doelgroepen. Verbinden jouw business KPI’s aan de digitale KPI’s. Geven 100 procent transparantie als het om kosten en opbrengsten gaat. En uiteraard krijg je een vast klantenteam en heb je direct en persoonlijk contact met onze experts.

Hadden we al gezegd dat we hartstikke trots zijn dat we ISO-gecertificeerd zijn en door beslissers in de markt gezien worden als één van de topbureaus op het gebied van e-commerce?

Extra hulp nodig met jouw Amazon aanpak? Boek een gratis speeddate met een specialist!