Geschreven door Timo Fleer op

Inspelen op de vervelende maandag ochtend? Alleen adverteren op werktijden? Niet adverteren in het weekend (of juist wel!)? Het kan nu eindelijk met Facebook advertising! Wij wachtten er al even op: een advertentieplanning aanmaken (ad scheduling) voor Facebook advertenties.

Advertentieplanning op Facebook?

Hiermee kan er nu geadverteerd worden op zeer gerichte tijdstippen en uren van de dag. Een voorbeeld is adverteren onder werktijd met “bel nu 030 711 55 55 ”. Buiten werktijden, wanneer bellen geen zin heeft, kan de CTA (Call-To-Action) verwijzen naar een formulier. Tevens kun je denken aan leuke acties rond lunchtijden, slaaptijden of zelfs vrijdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur. Zie jij de meeste conversies tussen 9:00 en 10:00 uur binnenkomen of laat Google Analytics zien dat er tussen 12:00 en 13:00 uur juist niets besteld wordt? Maak van deze kennis dan ook gebruik op Facebook.

WhatIsAdScheduling

Hoe werkt een advertentie planning op Facebook?

Deze functie is momenteel alleen nog maar mogelijk via de Facebook Power Editor. Binnen dit programma kan er op Ad Set niveau gekozen worden voor een advertentieplanning. Wanneer je deze Ad Set een ‘lifetime budget’ geeft, kan er vervolgens gekozen worden voor ‘Run ads on a schedule’. Wanneer je dit hebt gedaan, komt er een mooi schema tevoorschijn zoals te zien op onderstaande foto. Heb jij te maken met een doelgroep in verschillende tijdzones? Dit maakt niet uit! Facebook houdt altijd rekening met de lokale tijd van de doelgroep.

Facebook advertentie planning

Starten met een Facebook advertentieplanning!

Ik ben erg nieuwsgierig hoe jij ad scheduling gaat/wilt inzetten. Heb je zelf wel een goed idee, maar kom je er niet helemaal uit? Bel gerust voor een gratis online marketing consult op 030 711 5557 of neem contact op via het contactformulier hiernaast. Dan help ik je graag verder!

 

 

| | |

Geef een reactie