Geschreven door nathalie op

Allereerst wil ik iedereen een gezond en gelukkig Nieuwjaar wensen! Het afgelopen jaar zijn er weer meer dan een biljoen zoekopdrachten gedaan. Het lijkt mij daarom interessant om in deze blogpost aandacht te besteden aan de populairste zoekopdrachten van 2012 in Nederland. Door Google zijn meer dan een biljoen zoekopdrachten geanalyseerd om te kijken waar de wereld naar gezocht heeft in het afgelopen jaar. Bij dit onderzoek zijn er gegevens uit diverse bronnen gebruikt zoals Google trends en uit het eigen databaseprogramma van Google. Er is ook rekening gehouden met spam en dubbele zoekopdrachten om hierbij een vertekend beeld te voorkomen. Ik zal in deze blogpost eerst ingaan op de lijsten per onderwerp en vervolgens zal ik ingaan op mijn zoekopdrachten in het afgelopen jaar.

Mensen

 1. Friso
 2. Kate Middleton
 3. Whitney Houston
 4. Badr Hari
 5. Estelle Gullit
 6. Epke Zonderland
 7. Michael Clarke Duncan
 8. Balotelli
 9. Morgan Freeman
 10. Felix Baumgartner

Wat is…?

 1. Wat is roaming
 2. Wat is android
 3. Wat is paypal
 4. Wat is facebook
 5. Wat is wifi
 6. Wat is autisme
 7. Wat is 3g
 8. Wat is spotify
 9. Wat is pinksteren
 10. Wat is twitter

Attractieparken

 1. Efteling
 2. Walibi
 3. Disneyland Parijs
 4. Duinrell
 5. Dolfinarium
 6. Madurodam
 7. Plopsaland
 8. Drievliet
 9. Toverland
 10. Ponypark Slagharen

Spelers Nederlands voetbalteam

 1. Wesley Sneijder
 2. Gregory van der Wiel
 3. Arjen Robben
 4. Robin van Persie
 5. Ibrahim Afellay
 6. Rafael van der Vaart
 7. Dirk Kuyt
 8. Mark van Bommel
 9. Klaas Jan Huntelaar
 10. Luuk de Jong

De bovenstaande lijsten zijn maar een greep uit de diverse onderwerpen van de populairste zoekopdrachten van 2012.

Voor mijzelf vind ik het interessant of ik op de bovenstaande zoekopdrachten heb gezocht. Het is natuurlijk alweer een tijd geleden dat ik sommige zoekopdrachten gedaan heb, maar enkele kan ik mij nog herinneren en dat zijn:

 • Friso;
 • Balotelli;
 • Wat is spotify;
 • Wat is paypal.

Naast mijn zoekopdrachten ben ik ook benieuwd of die van jou er ook tussen staan. Laat gerust een reactie achter als één van de bovenstaande zoekopdrachten door jou zijn gedaan in het afgelopen jaar of misschien staan ze wel in de overige lijsten van Google Zeitgeist 2012.

| | |

Geef een reactie