Geschreven door nathalie op

Het online promoten van fysieke winkels wordt steeds belangrijker. Het is dé manier om gezien en gevonden te worden.

Er zijn al eerder blogposts geschreven over het promoten van je fysieke winkel in de zoekresultaten van Google en over het promoten van je fysieke winkel met Display advertising. Een ander belangrijk marketinginstrument is Facebook. Facebook heeft zelfs een aparte advertentie indeling speciaal voor het promoten van je fysieke winkel, namelijk de local awareness ads. Hoe dit werkt lees je hier!

Bij het opzetten van een nieuwe Facebook advertentiecampagne vraagt Facebook je om het doel van je campagne. Hier kan je kiezen voor de optie “mensen in de buurt van je bedrijf bereiken”.

dfsdf

Vervolgens kan je de targeting in gaan stellen. Hier bepaal je binnen welke straal je een advertentie wil vertonen. Dit is al mogelijk vanaf 1 kilometer, waarbij je dus heel gericht kunt adverteren op consumenten die echt in de buurt zijn. Biedt jij iets aan waar je doelgroep een langere afstand voor af wil leggen, dan kan je de straal groter maken.

ghgsdf

Vervolgens kun je de advertentie opmaken. Kies een afbeelding van 1200 x 628 pixels waarmee je je boodschap goed overbrengt. Daarnaast is het mogelijk om er tekst in te verwerken, zoals ook bij een “gewone” advertentie op Facebook. Het bijzondere aan deze advertentie indeling is dat er een knop bij komt te staan met “Routebeschrijving”. Op deze manier kan je doelgroep gelijk de routebeschrijving naar je winkel bekijken en de winkel bezoeken. Stel dat Zeo een fysieke winkel zou zijn dan zou de advertentie er zo uit kunnen zien:

blog

Dus heb je een fysieke winkel en wil je deze promoten op Facebook? De Local Awareness Add is hier ideaal voor! Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op via dit formulier of bel naar 030 711 55 55!

| | |

Geef een reactie