Geschreven door Zeo op

Een term die de laatste jaren flink gegroeid is in Google Analytics, is (Not provided). Door de aangepaste privacy policy van Google wordt de privacy van de gebruikers beschermd.

De zoekopdrachten van ingelogde Google gebruikers worden tegenwoordig over een SSL-verbinding gestuurd. Een SSL-verbinding is een gecodeerde verbinding tussen de server en de bezoeker en is te herkennen aan de URL waar een ‘s’ achter ‘http’ is gevoegd (https://www.google.nl), of een klein slotje voor de URL. Door middel van deze beveiligde omgeving is het mogelijk voor Google om de privacy van haar gebruikers zo veel mogelijk te beschermen. Het gevolg hiervan is dat in Google Analytics steeds meer zoekresultaten verborgen zijn. Deze worden weergegeven als (Not provided).

Momenteel is dit alleen van toepassing op het organische zoekverkeer. Maar dit gaat veranderen. Ook het betaalde zoekverkeer uit Google AdWords gaat er aan geloven. Google gaat in haar privacy policy het beschermen van verkregen gegevens van AdWords opnemen.

Dit zal gevolgen hebben voor de gegevens in Google Analytics bij het betaalde zoekverkeer van AdWords. Dit zal betekenen dat:

  • Google zal ophouden met het verschaffen van data over betaalde clicks.
  • Verschillende gegevens in Google Analytics worden vervangen door (Not provided).
  • De gegevens in AdWords zullen onaangetast blijven. Analyses in Google Adwords kunnen dus nog wel worden uitgevoerd.

Dat Google deze nieuwe uitbreiding voor AdWords gaat doorvoeren is zeker. Het enige dat nog niet zeker is, is op welke datum dit zal zijn. Dit zal waarschijnlijk binnenkort bekend gemaakt worden.

De gevolgen van dit nieuwe beleid zijn groots, maar ze zijn te overzien. Er is een manier om de beschermde gegevens te achterhalen. Het nadeel is alleen dat hier erg veel tijd in zit. Wil jij je AdWords bezoek toch inzichtelijk krijgen? Neem contact op met één van onze campagnemanagers!

| | |

Geef een reactie