Geschreven door Mariska van den Berg op

Zo ziet het RSS logo eruitIedereen heeft het wel eens voorbij zien komen, maar niet iedereen weet hoe je RSS feeds kunt gebruiken. In dit blog zal ik je uitleggen hoe je RSS feeds kunt gebruiken, hoe je meer belangrijk nieuws kunt lezen en hoe RSS feeds voor meer traffic en omzet zorgen. Er zijn verschillende manieren waarop je RSS feeds kunt gebruiken, namelijk voor het verspreiden van content en nieuwsberichten of om zelf kennis op te doen.

Ikzelf lees eigenlijk nooit kranten of andere drukmedia. Dit omdat een magazine dan bepaalt wat ik wel en wat ik niet lees. Voor ongeduldige mensen als ik of mensen met minder tijd is dit frustrerend en is dit ook niet meer nodig. Stel je hebt een webshop, dan is het erg waardevol als je nieuwsberichten en blogs die gaan over webshops, kostenbesparing, het genereren van meer traffic en omzetstijging kunt lezen waar of wanneer jij dat wilt. Dit kan als je weet hoe je met een RSS reader moet werken.

De RSS readers die ik gebruik

Omdat ik een Gmail account heb, gebruik ik de gratis RSS reader feeddemon om RSS berichten op mijn pc te lezen en toe te voegen. Op mijn iPhone gebruik ik de app NetNewsWire om zo in de trein en wanneer dan ook RSS nieuws te kunnen lezen.

RSS feeds toevoegen aan je RSS reader

Stel je komt op het internet op een belangrijk blog zoals het Google Adwords blog, hoe voeg je deze dan toe aan je RSS reader, zodat je elk nieuw bericht dat hierop verschijnt kunt lezen? Zoek naar het RSS logo op de website of in de adresbalk, klik hierop en voeg de feed toe aan je RSS reader.

Je krijgt nu een bericht in de feedreader en/of op je iPhone wanneer er een nieuw bericht op deze website verschijnt. Je bepaalt zelf wanneer en welke berichten je leest door de titels van de artikelen te lezen en zelf te klikken. Zo lees je dus enkel nog voor jou relevante nieuwsberichten!

RSS feeds op jouw website.

Een goede manier om bestaande bezoekers terug te laten komen en nieuwe bezoekers aan te trekken is door RSS feeds beschikbaar te stellen. Bezoekers die erg geïnteresseerd zijn in jouw product of onderwerp kunnen zich dan net zo makkelijk op jouw nieuws abonneren als jij dat voor webshop nieuws en blogs doet.

Omzet uit RSS

Met google adsense kun je eenvoudig advertenties toevoegen aan RSS feeds, zodat je ook omzet kunt genereren uit bezoekers die helemaal niet op je website komen.

Als je al een RSS reader gebruikt, vergeet dan niet jezelf te abonneren op onze Zeo RSS feed

| | |

Geef een reactie