Geschreven door Mariska van den Berg op

Vorige week was ik samen met een collega aanwezig op Meet Magento. In een van de vele gesprekken kwam het onderwerp van Microformats naar voren. Microformats en alles daaromheen is een ontwikkeling, die betrekking heeft op de toekomst van het internet en het semantische web. Semantische web?! Hoor ik je al denken…

Geen saaie standaard uitleg vandaag, ik heb een paar filmpjes uitgezocht die uitleggen wat het semantische web is en hoe dit invloed kan hebben op de toekomst van het internet.

Evolutie Web 1.0 Web 2.0 naar Web 3.0 en toepassingen

Een filmpje over de ontwikkeling van het web in het algemeen. Het semantische web wordt even genoemd als een manier om ervoor te zorgen dat computers informatie op het web gemakkelijker kunnen begrijpen. Dit is onder andere heel handig voor zoekmachines, zoals Google!

Internet Semantic Web, Web 3.0

Dit is een Engels filmpje, dat toelicht hoe het internet in de toekomst een veel grotere rol gaat spelen in het dagelijkse leven. Maar hiervoor moet wel de betekenis van content op het web beter begrepen worden door computers, de oplossing hiervoor is het semantische web!

Deze video is helaas niet meer beschikbaar

Intro to the Semantic Web

Dit filmpje vind ik zelf het beste filmpje, het legt uit wat het semantische web is en hoe het verschilt van het gewone web. Het is in het Engels en gaat tamelijk snel, maar even doorbijten, het is de moeite waard.

RDFa Basics (Voor webdesigners en ontwikkelaars)

Dit filmpje is speciaal voor de webdesigners en ontwikkelaars onder ons! Zoals je misschien al gemerkt hebt zijn sommige van deze filmpjes al weer een paar jaar oud. Het concept van het semantische web is niet nieuw. Waarom duurt het dan zo lang? Ik denk dat het vooral komt doordat de voordelen van het semantische pas echt benut kunnen worden als het op grote schaal toegepast wordt. Daarom dit filmpje, maak jouw websites vandaag nog semantisch!

Extra links

Magento en het semantish web

Google ondersteunt delen van het semantish web

| | |

Geef een reactie