Geschreven door Mariska van den Berg op

Moet je ook keer op keer dezelfde handelingen uitvoeren om dezelfde belangrijke rapporten in te zien in Google Analytics? Dat hoeft nu niet meer! Je kunt nu namelijk tijd besparen door het gebruik van Google’s nieuwe functie: Snelkoppeling Bèta. In deze blogpost leg ik uit wat Snelkoppeling Bèta is en hoe je het kunt gebruiken voor je eigen Google Analytics rapporten.

 

Snelkoppeling Bèta

Google heeft Snelkoppeling Bèta toegevoegd aan Analytics. Daarmee is het mogelijk om in Analytics een snelkoppeling aan te maken voor rapportages met specifieke informatie. Alle instellingen, zoals filters en segmenten, die je tijdens het opstellen van een rapport hebt gemaakt worden bewaard door Snelkoppeling Bèta. Vervolgens kun je een snelkoppeling maken naar dit rapport, zodat je niet elke keer hoeft in te stellen hoe je het rapport wil vormgeven. Dit bespaart je dus een hoop tijd! 

Hoe kun je Snelkoppeling Bèta gebruiken?

Hoe kun je Snelkoppeling Bèta in gebruik nemen binnen jouw Google Analytics profiel? Volg hiervoor de volgende stappen:

Stap 1
Op de startpagina van Google Analytics ga je naar het tabblad Standaard Rapporten. Je moet daar eerst een rapport aanmaken voordat je er een snelkoppeling van kunt maken. 

Stap 2
In dit rapport laat ik zien wat het aantal nieuwe bezoekers is en wat hun gemiddelde bezoekduur is, maar je kunt hier natuurlijk ook andere gegevens opvragen. Dit rapport maak je als volgt:

Vink eerst  in het bezoekersoverzicht bij ‘geavanceerde segmenten’ de optie ‘nieuwe bezoekers’ aan.

 

 

Stap 3

Stel onder ‘overzicht’ de volgende opties in:

Stap 4

Klik rechtsboven op Snelkoppeling Bèta.

Stap 5
Vervolgens verschijnt de volgende pop-up: 

Vul hier een passende naam in en klik op ok.

Stap 6
Je snelkoppeling is nu gemaakt! Je kunt deze terug vinden onder het tablad ‘Home’ aan de linkerkant. Je snelkoppeling staat onder het kopje ‘Snelkoppeling Bèta’. Voortaan kun je hier je rapport aanklikken en de statistieken meteen bekijken! 

Stap 7
Stel vervolgens rechtsboven in over welke periode je je gegevens wilt opvragen en je bent klaar!

Je eigen snelkoppelingen

Dit was natuurlijk een simpel rapport maar je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Ik raad je aan om de komende tijd voor jezelf op en rij te zetten welke gegevens je vaak wilt gebruiken en hier wat snelkoppelingen voor te maken. Je zult zien dat dit je veel tijd gaat besparen!

Heb je nog vragen over Snelkoppeling Bèta of kom je toch tijd te kort om je online campagnes te beheren? Neem dan contact met ons op!

 

| | |

Geef een reactie