Geschreven door Mariska van den Berg op

Google lanceerde vorige week Search plus Your World, waarmee de Amerikaanse zoekmachine gigant de aanzet geeft tot een belangrijke wijziging op SEO gebied.  Met de nieuwe manier van weergeven worden de zoekresultaten persoonlijker. Wanneer gebruik wordt gemaakt van Search, plus Your World, worden website, video’s en afbeeldingen hoger in de zoekresultaten getoond. Dit gebeurt wanneer iemand uit het persoonlijke netwerk van de zoeker deze gedeeld, ge-liked of ge-plust heeft. Het sociale netwerk van de gebruiker heeft dus direct invloed op wat potentiele bezoekers in de zoekresultaten te zien krijgen!

Content die nadrukkelijk naar voren komt:

  • Google+ pagina’s en profielen.
  • Domeinen die een +1 hebben ontvangen.
  • Picasa afbeeldingen.
  • Google Reader (RSS) abonnementen.

Search, plus Your World is te activeren door het Google Search plus Your World button icoontje bij de groene pijl aan te klikken op Google.com. Meer informatie is te vinden in deze video.

 

Persoonlijke zoekresultaten in Google met Search plus Your World

Voor de zoekresultatenpagina brengt dit een grote verandering te weeg. Organische zoekresultaten van websites worden met de laatste ontwikkeling naar beneden gedrukt, omdat persoonlijke resultaten en Social Media profielen hoger en prominenter worden vertoond.

Voorlopig is Search plus Your World alleen beschikbaar op Google.com, en nog niet op het Nederlandse domein. De gebruiker moet ingelogd zijn met een Google account om van de functie gebruik te maken.

Hoe profiteer jij van Google+ op je website?

Waar voorheen de geïndexeerde websites de zoekresultaten pagina domineerden, worden nu de persoonlijke resultaten belangrijker. Hoe kun je hier op inspringen?

De Search, plus Your World resultaten zijn onder andere gebaseerd op pagina’s en afbeeldingen die door de gebruiker zelf of een vriend zijn geüpload, een +1 hebben ontvangen of gevolgd worden in Google+ of Google Reader. Het netwerk van de gebruiker heeft invloed op de weergave van de zoekresultaten. Door een bezoeker jouw website te laten waarderen, kan je website dus terugkeren in de zoekresultaten van dit persoon én in de zoekresultaten van zijn of haar relaties!

Om deze reden vinden wij het belangrijk aandacht te geven aan de gevolgen van Search plus Your World. Iedere gebruiker met een Google account kan jouw website een +1 geven, waardoor je met minimale investeringen het gehele netwerk van deze persoon kunt bereiken.

Eenvoudig Implementeren van Social Media buttons

Een +1 is snel verdiend. Door alleen al een button toe te voegen, stel je gebruikers in staat jouw website te waarderen. Dit staat los van het feit of je als bedrijf zelf over een Facebook, LinkedIn, Google+ of Twitter profiel beschikt.

 

 Social media buttons voor Facebook, Twitter en Google plus

 

Wanneer bovenstaande buttons worden geplaatst op jouw website, hoeft een bezoeker hier alleen maar op te klikken en er wordt automatisch een Like, Tweet of +1 verzonden.

Wij raden aan om buttons te gebruiken voor Facebook, LinkedIn, Google+ en Twitter en deze terug te laten komen op elke pagina van je website. De buttons kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd. De benodigde code hiervoor kun je vinden op AddThis.

Zelf actief aan de slag met Social Media

Het wordt steeds belangrijker om via verschillende online kanalen bereikbaar te zijn. Bovenstaande buttons stellen weliswaar gebruikers in staat jouw website te delen op hun Social Media profielen, maar dit betekent niet dat je als merk aanwezig bent op Facebook, Google+, LinkedIn of Twitter. Om als merk aanwezig te zijn op sociale netwerken en in contact te komen met nieuwe en bestaande klanten zul je per social website een profiel aan moeten maken.

Stop echter niet bij het aanmaken van een account! Het succesvol inzetten van Social Media Marketing vereist een uitgedachte strategie en regelmatig onderhoud. Wil je meer informatie of advies, bekijk dan onze diensten Facebook ontwerp, Facebook strategie en facebook advertising! Je kunt ook even contact met ons opnemen via 030 711 5555 of info@zeo.nl.

| | |

Geef een reactie