Geschreven door Annabel op

Het Magento platform staat bekend om de vele mogelijkheden wat betreft e-commerce. Echter heeft het pakket ook een aantal beperkingen. Het open-source karakter biedt de mogelijkheid om op categorieniveau je bezoeker door middel van filtering naar de juiste productkeuze te leiden. Maar wat als je je bezoeker direct bij het juiste product wilt krijgen, zónder door de categorie structuur heen te moeten gaan? Juist, dan wil je deze bezoeker een correct en snelwerkende interne zoekmachine bieden. Dit is waar de module Sooqr voor Magento te hulp schiet.

Wat is Sooqr?

In 2011 is Sooqr ontstaan vanuit de wens van webshopeigenaren om direct het gewenste resultaat in de interne zoekmachine te krijgen. Met de missie “Making site search awesome!” is er een zoekmachine ontwikkeld die op basis van datafeeds direct resultaat geeft, zonder kostbare seconden te hoeven wachten. Binnen enkele milliseconden toont de Sooqr zoekmachine namelijk een resultaat. Daarnaast geeft deze module een suggestie met autocorrectie. Dit houdt in dat het niet uitmaakt of de bezoeker een typefout maakt in de zoekopdracht. Sooqr begrijpt wat de bezoeker bedoelt en zal daarop een resultaat teruggeven. Met dit resultaat kan ook nog eens instant gefilterd worden, wat er voor zorgt dat de bezoeker het resultaat direct nóg specifieker kan maken.

De voordelen van Sooqr

Sooqr zegt het zelf al: “making site search awesome”. Hier zijn wij het bij Zeo volledig mee eens. Zeo helpt webshops dan ook graag bij het integreren van deze zoekmachine in je Magento webshop.

Hieronder de voordelen van deze zoekmachine op een rijtje.

 • Filters
  Maak direct van je attributen een filter. Wanneer er gezocht wordt binnen een kledingwinkel, wil je bijvoorbeeld alleen de witte kleding in het resultaat terugzien.
 • Synoniemen
  Het zoekresultaat kan geoptimaliseerd worden door synoniemen mee te geven aan de zoekmachine. Want als een bezoeker zoekt op ‘lederen tas’, wil je ook je producten zien die in je Magento webshop staan als ‘leren tas’.
 • Ranking rules
  Wat bepaalt wanneer een product bovenaan het zoekresultaat moet komen? Met Sooqr kun je precies bepalen welke producten voorrang krijgen ten opzichte van de anderen. Voorbeelden hiervan zijn het boosten van een bepaald merk of de nieuwste producten als eerste tonen.
 • Spellingcontrole
  Zoals eerder vermeld kan Sooqr perfect omgaan met typefouten in het zoekgedrag van je bezoeker. Dit verhoogt de gebruikersvriendelijkheid van de zoekmachine en vergroot de kans dat je bezoeker zijn of haar product vindt.
 • Zoektermen zonder resultaat
  Het kan uiteraard voorkomen dat een bezoeker een zoekterm gebruikt die geen resultaat oplevert. Sooqr brengt dit in kaart en je kunt hiermee je zoekmachine optimaliseren, door gebruik te maken van eigen synoniemen of ranking rules.
 • Content in de zoekmachine
  Naast je productaanbod kun je met Sooqr de interne zoekmachine ook laten vullen met contentpagina’s. Handig wanneer de bezoekers van je webshop in de zoekmachine bijvoorbeeld zoeken naar de openingstijden van je fysieke winkel.

Zeo integreert Sooqr in je webshop

Zeo heeft veel ervaring met de Sooqr moduel en kan binnen één dag een demo opstellen waarin je kunt testen en spelen met jouw productaanbod in Sooqr. Wanneer je overtuigd bent van de voordelen van Sooqr implementeren we deze in je Magento webshop en kun je direct profiteren van de voordelen. Enkele van onze klanten gingen je al voor:

In samenwerking met Sooqr kan Zeo een gratis demo van 30 dagen aanbieden. Tijdens deze demo kun je verwachten dat je site search veel relevantere resultaten oplevert. Hiermee vergroot je uiteraard de kans tot een aankoop van je huidige bezoekers.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag onze specialisten naar de mogelijkheden van je Magento webshop in combinatie met de Sooqr zoekmachine.

Soogr integreren in je Magento installatie

| | |

Geef een reactie