Stage lopen bij Zeo Webmarketing

Zo Zeo
Geschreven door Mariska van den Berg op

Mijn naam is Marvin en ik ben 22 jaar oud. Ik zit in mijn derde leerjaar van de HBO opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam. In het kader van deze opleiding loop ik momenteel stage bij Zeo Webmarketing in Oudewater.

In het begin kon ik me nog niet zoveel voorstellen bij zoekmachinemarketing. Op het internet had ik wel een aantal dingen gelezen over zoekmachinemarketing, maar ik had er nog geen helder beeld van. Inmiddels weet ik het fijne er vanaf door het stage lopen bij Zeo Webmarketing. Dagelijkse werkzaamheden zoals beheer, linkbuilden, AdWords campagnes opbouwen en metadata schrijven, zijn geen onbekende werkzaamheden meer voor mij.

De werkzaamheden

Misschien zeggen bovenstaande vaktermen je niets en daarom zal ik er kort op ingaan. Wanneer je beheer doet voor klanten dan pas je de AdWords campagnes wekelijks aan. Dit kan bestaan uit advertentieteksten aanpassen, zoekwoorden toevoegen, biedingen verhogen of verlagen, et cetera. De advertenties worden rechts en boven vertoond in de zoekresultaten van Google.

Wanneer je gaat linkbuilden voor zoekmachineoptimalisatie dan vraag je links aan voor klanten op webpagina’s. Wanneer de links geplaatst worden en men erop klikt dan komen de websites hoger in de zoekresultaten. Linkbuilden valt onder het gebied zoekmachine optimalisatie. Een stagiair bouwt daarnaast AdWords campagnes op. Dit houdt in dat er advertentiegroepen, advertentieteksten en zoekwoorden worden opgesteld. Aan deze advertentieteksten wordt de juiste bestemmings-url (landingspagina op de website) gelinkt. Advertenties van bedrijven worden dan vertoond in Google.

Gedurende een AdWords-campagne komen er zoekwoorden naar voren die rendement opleveren. Aan de hand van die zoekwoorden worden de metadata van de website herschreven. Metadata zijn gegevens over de webpagina’s die achter de website worden geplaatst. Goede metadata zorgen ervoor dat een website (beter) vindbaar wordt in de organische resultaten, het linkerrijtje van Google.

GoogleClassic

Kaartontwerp: Sander van de Pavert

Het bedrijf Zeo Webmarketing

Na 20 weken stage te hebben gelopen bij Zeo Webmarketing kan ik zeggen dat de stage leerzaam en interessant is. Als stagiair wordt je opgenomen in de groep en niet behandeld als een stagiair die alleen maar koffie haalt. Wanneer er vergaderingen worden gehouden dan hebben stagiairs ook inspraak en mogen zij met ideeën komen. Zeo Webmarketing is een organisatie die open staat voor nieuwe ideeën. Zeo vindt dat studenten vaak een frissere blik hebben op bepaalde aspecten die zij geleerd hebben op school.

Een stagiair wordt ook goed ingewerkt, maar wat versta ik eigenlijk onder “goed inwerken”? De eerste twee weken krijg je presentaties over Google AdWords en ben je bezig met een Google AdWords cursus. Na twee weken leg je een toets af. Wanneer je de toets gehaald hebt dan ben je een Google Advertising Professional. Ik moet zeggen dat je er wel meer van leert als je met Google AdWords zelf bezig bent. Tijdens de cursus zijn het theorievragen en tijdens het beheren van campagnes kom je erachter dat er zoveel mogelijkheden zijn binnen Google AdWords. Elke dag leer ik weer nieuwe dingen en dat maakt de stage zo leerzaam en interessant bij Zeo Webmarketing!

Mariska van den Berg Mariska is sinds oktober 2008 werkzaam bij Zeo. Zij is begonnen als Online Marketeer, is verder gegaan als Teamleider SEA/SEO en Projectmanager. Nu is deze duizendpoot onze Marketing Manager.

Geef een reactie