Geschreven door nathalie op

De jongste generatie kijkt bijna niet meer naar de televisie, maar ziet alles via de computer of mobiele apparaten. In dit speelveld is permission based marketing de regel. Dit houdt in dat er meer wordt samengewerkt met consumenten. Vindt een consument de boodschap niet interessant dan kan de advertentie overgeslagen worden. Met video advertising kun je inspelen op de verschuiving van tv kijken naar YouTube kijken. Hiermee krijg je je bedrijf of merk letterlijk beter in beeld, waardoor performance en branding dicht bij elkaar komen te liggen. Door middel van video advertising kun je meer interactie met je potentiële klanten bereiken. Er zijn verschillende vormen van video advertising via AdWords en YouTube. Deze zal ik hier onder kort toelichten.

video advertising2

TrueView Instream-video advertenties

Dit zijn advertenties die afgespeeld worden voorafgaand aan een YouTube video. Je hebt ze zelf vast ook wel eens gezien. Na vijf seconden kijken, krijg je de mogelijkheid om de advertentie te skippen en door te gaan naar de gekozen video. Voor deze advertentie-indeling betaal je alleen als de kijker de advertentie 30 seconden bekijkt, of de hele advertentie wanneer deze korter is dan 30 seconden. Als je de belangrijkste boodschap in de eerste vijf seconden laat zien, kun je deze dus gratis tonen aan de gebruiker die besluit de advertentie na vijf seconden over te slaan.

TrueView In-keuzelijst-video advertenties

In keuzelijst video advertenties zijn video advertenties die weergegeven worden voorafgaand aan een long-form-video (video’s die langer zijn dan 10 minuten). Bij deze video’s krijgt de kijker de keuze: of een advertentie bekijken voorafgaand aan de video, of de video met reclame onderbrekingen bekijken.

TrueView In-display-video advertenties

Binnen het Google Display netwerk kunnen In-display video advertenties weergegeven worden. Kijkers kunnen klikken op de advertentie om deze af te spelen. Op YouTube wordt de in-display advertentie voornamelijk weergegeven als aanbevolen video.

TrueView In-search-video advertenties

In-search video advertenties worden in de zoekresultaten van YouTube weergegeven als advertentie. Deze worden bovenin de zoekresultaten weergegeven om extra aandacht van de kijker te krijgen. De kijker kan er op klikken en de video advertentie bekijken.

video advertising

Voordelen video advertising

  • Betaal alleen als de video daadwerkelijk bekeken wordt: bij alle verschillende advertentie-indelingen betaal je pas als de kijker de video advertentie bekeken heeft. 
  • Relatief lage kosten: je geeft een bod mee per view. Dit is te vergelijken met een bod per klik in een AdWords search campagne. Gemiddeld liggen de kosten per view rond de € 0,05. Video advertising is dus een relatief goedkope manier om aan je naamsbekendheid te werken. Ook het produceren van een goede video hoeft geen grote investering te zijn.
  • Bereik jouw doelgroep: video advertising biedt verschillende targeting mogelijkheden waarmee je jouw doelgroep optimaal kunt bereiken.

Wil je meer weten over video advertising of kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op!

| | | |

Geef een reactie