Geschreven door Timo Fleer op

Het laten groeien van een fanbase op Facebook door middel van social media marketing is een tijdrovende bezigheid. Je wilt natuurlijk een mooi aantal fans, waar uiteindelijk ook nog verkopen uit kunnen komen. Veelvoorkomende vragen van klanten zijn: “Waar moet ik beginnen?”en “Zal ik niet gewoon 5.000 likes kopen uit India?” Ons antwoord: doe dit laatste alsjeblieft niet!

Likes kopen?

Er zijn verschillende websites waar je Facebook likes kunt kopen voor op je bedrijfspagina. De gemiddelde kosten hiervoor zijn vaak maar een paar euro voor 1.000 likes. Deze likes komen van zogenaamde “linkfarms.” Dit zijn 1.000 fake-profielen waarvoor een bot geprogrammeerd is, die op verzoek jouw bedrijfspagina gaan liken. Je zou denken dat dit een mooie manier is om snel 1.000 likes te behalen. Naast dat dit tegen de regels van Facebook is, heb je vooral jezelf hiermee.

Koop geen Facebook likes

Fake likes zorgen voor minder aandacht!

Wanneer er veel fake-likes op je pagina staan, zullen veel echte personen je updates niet meer zien. Het algoritme voor het Facebook nieuwsoverzicht werkt namelijk als volgt:

Stap 1: Je plaatst een post op je bedrijfspagina

Stap 2: Facebook laat deze post eerst aan 5% van je fans zien.

Stap 3: Wanneer van deze 5% fans mensen op de vind-ik-leuk, reageer of deel knop drukken, wordt je bericht aan 10% van je fans vertoond.

Stap 4: Reageren van deze 10% ook genoeg mensen op je bericht? Dan krijgt een nog grotere groep je post te zien. Net zolang, tot het sneeuwbaleffect is uitgewerkt.

Wanneer je dus 1.000 nep likes hebt en 100 “echte” fans, is de kans groot dat deze echte fans nooit je berichten te zien krijgen! Dat was toch niet de bedoeling van je Facebook bedrijfspagina?

Meer likes krijgen; de beste manier!

Het starten met een Facebookpagina kan lastig zijn. Gelukkig zijn er heel veel goede manieren om meer Facebook-likes te krijgen. Je wilt natuurlijk je echte fans bereiken.

1. Nodig je vrienden, familie en eigen klanten uit om je pagina te liken

Je vrienden, familie en klanten vinden het waarschijnlijk hartstikke leuk om je bedrijfspagina te volgen. Bij deze groep is de kans ook erg groot dat ze af en toe reageren op één van je berichten.

Build audience Facebook

2. Plaats een like-box op je website

Wie is er meer geïnteresseerd in jouw bedrijfspagina dan de bezoekers van jouw website? Facebook heeft een hoop gratis plugins die gemakkelijk te plaatsen zijn op je website waardoor er een simpele like-knop op je website komt!

3.Plaats content die vraagt om interactie

Het allerbelangrijkste als je wilt groeien met je Facebook pagina!  Het eerder uitgelegde sneeuwbaleffect wil je graag bereiken. Dit doe je door het plaatsen van goede, interessante of grappige content. Lok dan ook interactie uit door een vraag te stellen of door je fans om hun mening te vragen.

Het vechthuis

4. Start met het adverteren op Facebook 

Gaat de natuurlijke manier van groeien je niet snel genoeg? Of wil je met Facebook ook nieuwe mensen bereiken die nog niet eerder van je gehoord hebben? Dan kan dit met Facebook advertenties. Wil je alle mogelijkheden hiervan weten? Bekijk dan de blogpost van mijn collega Judith eens!

Hoe gaat het groeien bij jou?

Ik ben er nieuwsgierig naar hoe het laten groeien van je Facebookpagina jou vergaat en tegen welke problemen je aanloopt. Kom je er niet uit? Bel gerust voor een gratis online marketing consult op 030 711 5557 of via het contactformulier. Dan help ik je graag verder!

 

 

| | |

Geef een reactie