Geschreven door Eva Meeus op

video advertising

In een eerdere blogpost werd in gegaan op de verschillende vormen van video advertising. In deze blogpost ga ik dieper in op verschillende mogelijkheden van het targetten van je doelgroep. Bij video advertising via AdWords kun je je doelgroep op verschillende manieren targetten:

  • Demografie: op basis van demografische factoren kun je mensen targetten op leeftijd en/of geslacht. Dit kan bijvoorbeeld bij een campagne die puur gericht is op vrouwen of mannen van een bepaalde leeftijd. Ook komt de mogelijkheid om te targetten op ouderlijke status echter is dit nu alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada.
  • Onderwerpen: je kan makkelijk een keuze maken van voorgestelde onderwerpen die Google heeft klaargezet. Dit is een keuze uit categorieën of zelfs op subcategorieën voor site content.
  • Interesses: dit zijn vooraf vastgestelde groepen door Google. Hierbij kun je kiezen uit 2 verschillende doelgroepen:
    • Affiniteitsdoelgroepen: dit is voornamelijk voor het bereik. Vergroot je merkbekendheid en aandacht voor je merk door mensen te bereiken die een sterke interesse hebben getoond in je merk, product of dienst.
    • In-market-doelgroepen: dit zijn voornamelijk mensen die al duidelijk interesse hebben getoond in een bepaald product of dienst waarbij de aankoopbereidheid aanwezig is.
  • Plaatsingen: je kunt ook specifieke plaatsingen kiezen. Dit zijn video’s, kanalen of sites waar je graag je advertentie wilt vertonen. Zoals een blog of ander populair kanaal.
  • Remarketing lijsten: een mooie mogelijkheid met YouTube is dat je remarketinglijsten kunt samenstellen van mensen die het filmpje hebben gezien. Deze kijkers kun je met een andere video kennis laten maken, je kunt hierbij denken aan een storytelling voor je merk. Daarnaast kun je deze lijsten ook inzetten in een normale remarketing campagne in het Google Display Netwerk.
  • Zoekwoorden: met zoekwoorden die je toevoegt, worden je advertenties op alle netwerken getarget die je voor je videocampagnes hebt geselecteerd. Op basis van de zoekopdracht van de YouTube-kijker wordt je advertentie geactiveerd.

Met een targetinggroep kun je verschillende targetinginstellingen los of in één groep combineren. Bedenk eerst goed waar je doelgroep zit om de targeting goed in te kunnen zetten. Video advertising biedt veel mogelijkheden en is niet meer alleen weggelegd voor de grote bedrijven maar ook zeker voor kleinere bedrijven. Dit kan een flinke boost geven aan je naamsbekendheid en uiteindelijk aan je opbrengsten.

Veel midden- en kleinbedrijven denken dat videoadvertising niet voor hen is weggelegd omdat de investering van het produceren van een video hoog zullen zijn maar dit is niet het geval. Er zijn tal van bedrijven die zich richten op MKB waarbij het produceren van een video 2 dagen werk met zich meebrengt.

Wil je meer weten over video advertising of kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op!

| | |

Geef een reactie